ΑΘΗΝΑ
14:51
|
26.04.2024
Τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη της στον λαό της Παλαιστίνης εξέφρασε η υπουργός Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας της Νότιας Αφρικής, Ναλέντι Πάντορ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη της στον λαό της Παλαιστίνης εξέφρασε με σημερινό της βιντεοσκοπημένο μήνυμα η υπουργός Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας της Νότιας Αφρικής. Κάλεσε τον πλανήτη να ενδιαφερθεί για τους θανάτους των Παλαιστινίων, όσο και για τους θανάτους των ανθρώπων σε οποιαδήποτε άλλη μεριά του κόσμου.

Η Ναλέντι Πάντορ δήλωσε, επιπλέον, ότι η κυβέρνησή της θα ήθελε να ακούσει πως το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θα υποδείξει πως θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τους «ηγέτες του απαρτχάιντ του Ισραήλ».

Είχε τονίσει προηγουμένως πως η Παλαιστίνιοι υποστήριξαν τον αγώνα της Νότιας Αφρικής για τη δική της ελευθερία ενάντια στο καθεστώς του απαρτχάιντ.

Η Λωρίδα της Γάζας πλήττεται από εκτεταμένα ισραηλινά πυραυλικά χτυπήματα τις τελευταίες μέρες, τα οποία έχουν στοιχίσει τη ζωή δεκάδων ατόμων, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

«Η χώρα παίρνει τη συνετή απόφαση να αποσυρθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξαιτίας του τρόπου που αυτό χειρίζεται τα προβλήματα», δήλωσε πριν λίγες βδομάδες ο Νοτιοαφρικανός Πρόεδρος, Σίριλ Ραμαφόσα.

Το ένταλμα σύλληψης του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, από το ΔΠΔ έκανε τη χώρα να πάρει την απόφαση που δεν είχε τελικά λάβει το 2016.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα