ΑΘΗΝΑ
13:01
|
26.02.2024
Τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη της στον λαό της Παλαιστίνης εξέφρασε η υπουργός Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας της Νότιας Αφρικής, Ναλέντι Πάντορ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη της στον λαό της Παλαιστίνης εξέφρασε με σημερινό της βιντεοσκοπημένο μήνυμα η υπουργός Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας της Νότιας Αφρικής. Κάλεσε τον πλανήτη να ενδιαφερθεί για τους θανάτους των Παλαιστινίων, όσο και για τους θανάτους των ανθρώπων σε οποιαδήποτε άλλη μεριά του κόσμου.

Η Ναλέντι Πάντορ δήλωσε, επιπλέον, ότι η κυβέρνησή της θα ήθελε να ακούσει πως το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θα υποδείξει πως θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τους «ηγέτες του απαρτχάιντ του Ισραήλ».

Είχε τονίσει προηγουμένως πως η Παλαιστίνιοι υποστήριξαν τον αγώνα της Νότιας Αφρικής για τη δική της ελευθερία ενάντια στο καθεστώς του απαρτχάιντ.

Η Λωρίδα της Γάζας πλήττεται από εκτεταμένα ισραηλινά πυραυλικά χτυπήματα τις τελευταίες μέρες, τα οποία έχουν στοιχίσει τη ζωή δεκάδων ατόμων, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

«Η χώρα παίρνει τη συνετή απόφαση να αποσυρθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξαιτίας του τρόπου που αυτό χειρίζεται τα προβλήματα», δήλωσε πριν λίγες βδομάδες ο Νοτιοαφρικανός Πρόεδρος, Σίριλ Ραμαφόσα.

Το ένταλμα σύλληψης του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, από το ΔΠΔ έκανε τη χώρα να πάρει την απόφαση που δεν είχε τελικά λάβει το 2016.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πανστρατιά αγροτών στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. (upd)

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ελλάδα

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής

ECOWAS: Αίρονται οι κυρώσεις από το στρατιωτικό καθεστώς του Νίγηρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα