ΑΘΗΝΑ
12:34
|
06.05.2024
Αμερικανός πρώην πεζοναύτης, ο οποίος σκότωσε με κεφαλοκλείδωμα έναν άστεγο στο μετρό της Νέας Υόρκης, θα συλληφθεί και θα του απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ θα κατηγορηθεί για την ανθρωποκτονία ενός άστεγου στο μετρό της Νέας Υόρκης, δήλωσε ο εισαγγελέας του Μανχάταν.

Ο Ντάνιελ Πένι, 24 ετών, θα συλληφθεί και θα κατηγορηθεί επίσημα την Παρασκευή ότι προκάλεσε τον θάνατο του Τζόρνταν Νίλι, αφού προκάλεσε θανατηφόρο κεφαλοκλείδωμα στον άτυχο 30χρονο.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Ντάνιελ Πένι θα συλληφθεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε δεύτερο βαθμό», δήλωσε εκπρόσωπος της Εισαγγελίας του Μανχάταν σε δήλωση.

Οι δικηγόροι του Πένι υποστηρίζουν ότι ο πελάτης τους δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι οι ενέργειές του για να υποτάξει τον Νίλι θα οδηγούσαν στο θάνατό του.

Το περιστατικό καταγράφηκε τη Δευτέρα 1 Μαΐου σε πλάνα από κινητό τηλέφωνο.

Μάρτυρες είπαν ότι ο Τζόρνταν Νίλι ενεργούσε επιθετικά προς άλλους επιβάτες του μετρό, αλλά δεν είχε επιτεθεί σωματικά σε κανέναν προτού ο Πένι του επιτεθεί.

Ένα βίντεο που κατέγραψε ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος στο τρένο δείχνει τον πρώην πεζοναύτη να κρατά τον Τζόρνταν Νίλι γύρω από το λαιμό για δύο λεπτά και 55 δευτερόλεπτα.

Ο Ντάνιελ Πένι είπε σε άλλους αναβάτες να καλέσουν το 911 κατά τη διάρκεια της αψιμαχίας του με τον Τζόρνταν Νίλι, σύμφωνα με το CBS News.

Ο πρώην πεζοναύτης ανακρίθηκε και αφέθηκε ελεύθερος από την αστυνομία στη Νέα Υόρκη την ημέρα του συμβάντος.

Σε μια δήλωση νωρίτερα αυτό το μήνα, οι δικηγόροι του Ντάνιελ Πένι εξέφρασαν συλλυπητήρια στην οικογένεια Νίλι και είπαν ότι ο Πένι και άλλοι επιβάτες έδρασαν σε αυτοάμυνα.

Υποστήριξαν ότι η συμπεριφορά του Νίλι ήταν «το προφανές αποτέλεσμα συνεχιζόμενης και χωρίς θεραπεία, ψυχικής ασθένειας», η οποία ώθησε τον Ντάνιελ Πένι και άλλους «να προστατέψουν τον εαυτό τους, μέχρι να φτάσει βοήθεια».

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον δύο άλλων αγνώστων ατόμων που επίσης εθεάθησαν να περιορίζουν τον Τζόρνταν Νίλι στο διαδικτυακό βίντεο.

Ένας μάρτυρας της συμπλοκής είπε ότι ο Νίλι φώναζε ότι πεινούσε και διψούσε. Αστυνομικές πηγές είπαν επίσης στο CBS News ότι ο Νίλι φέρεται να ενεργούσε ακανόνιστα.

Σε μια δήλωση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η οικογένεια του Τζόρνταν Νίλι είπε ότι ο πρώην πεζοναύτης «πρέπει να είναι στη φυλακή».

«Η οικογένεια θέλει να ξέρετε ότι ο Τζόρνταν έχει σημασία», είπαν.

Ο κύριος Νίλι ήταν καλλιτέχνης και μίμος, και συχνά μιμούνταν διάφορες προσωπικότητες όπως αυτή του Μάικλ Τζόρνταν στην Τάιμς Σκουέρ.

Είχε στο ποινικό μητρώο του μια σειρά από προηγούμενα αδικήματα, τα οποία ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς είπε ότι υπογραμμίζουν την ανάγκη βελτίωσης του συστήματος ψυχικής υγείας ώστε να μπορεί να προστατεύει καλύτερα ανθρώπους σαν αυτόν.

Η μητέρα του, Κρίστι Νίλι, δολοφονήθηκε το 2007 από τον φίλο της, ο οποίος καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση το 2012, σύμφωνα με το Jersey Journal. Μετά το θάνατο της μητέρας του, ο Τζόρνταν Νίλι άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας, είπε η θεία του, Κάρολιν Νίλι, στη New York Post.

Ο θάνατός του πυροδότησε διαδηλώσεις σε όλη την πόλη και εκκλήσεις για δικαιοσύνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα