ΑΘΗΝΑ
20:21
|
27.04.2024
Ποιος αποφασίζει στο Πακιστάν; Σκίτσα για τη νέα λαϊκή εξέγερση μετά τη σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού και αστέρα του κρίκετ, Ιμράν Χαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον δέκα νεκροί και έως και 2.000 συλλήψεις μετρά τις τελευταίες ημέρες το Πακιστάν, μετά το κύμα διαδηλώσεων που πυροδότησε η σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού, Ιμράν Χαν. Η κυβέρνηση ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αποκλιμάκωση των ταραχών ενώ συνεχίζει να θέτει υπό κράτηση ηγετικά στελέχη, συντρόφους του κόμματος Tehreek-e-Insaf (PTI) του Χαν. Ο επικεφαλής της πακιστανικής αντιπολίτευσης, πρώην διεθνής παίκτης του κρίκετ και αρχηγός της εθνικής ομάδας το 1982, συνελήφθη με περιπετειώδη τρόπο, όταν έφτασε στο δικαστήριο κατηγορούμενος για υπόθεση διαφθοράς.

Αν και το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν, έκρινε παράνομη την προχθεσινή σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού και διέταξε την απελευθέρωσή του, ο αναβρασμός στη χώρα συνεχίζεται. Υπενθυμίζεται ότι ο Ιμράν Χαν εκδιώχθηκε από την εξουσία πέρυσι και έκτοτε είχε αποφύγει τη σύλληψη αρκετές φορές.

Η σύλληψη έγινε λίγες ώρες αφότου κυκλοφόρησε ένα βίντεο, στο οποίο ο Χαν επαναλάμβανε τους ισχυρισμούς του, ότι το ισχυρό στρατιωτικό κατεστημένο της χώρας είχε προσπαθήσει να τον δολοφονήσει δύο φορές.

Στο Πακιστάν, ο στρατός (υπό την καθοδήγηση… συμμάχων) κινεί και θα κινεί τα νήματα στην πέμπτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό «δημοκρατία» στον κόσμο και πυρηνική δύναμη. Αυτό δείχνουν και τα σκίτσα που δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα και σε τοπικά ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες.

Του Anjana Indrajith
Στην ανομία είναι όλοι ίσοι, του Xavior
Του Alok
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

17η Απρίλη-Γενική Απεργία για το 59%;  

ΕΣΥ καλά;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα