ΑΘΗΝΑ
10:49
|
20.05.2024
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τυνησίας εξήρε τα αντανακλαστικά των αστυνομικών χαρακτηρίζοντας την επίθεση προσχεδιασμένη. Δεν εξήγησε ωστόσο το κίνητρο του δράστη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προσχεδιασμένη ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε Τυνήσιος χωροφύλακας την περασμένη Τρίτη στην εβραϊκή συναγωγή «Γρίμπα» που είναι η παλιότερη στην Αφρική και βρίσκεται στο νησάκι Τζέρμπα της ανατολικής Τυνησίας δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Καμάλ Φέκι.

Κατονόμασε τον δράση ως τον χωροφύλακα Βισέμ Χαζζρι λέγοντας πως αφότου σκότωσε έναν συνάδελφό του το πρωί της 9ης Μάη κλέβοντας το όπλο, τις σφαίρες και το όχημά του, κατευθύνθηκε 15 χλμ μακριά στήνοντας στη συνέχεια καρτέρι από μία κρυψώνα σε παρακείμενο νηπιαγωγείο που απέχει 200 μέτρα από την εβραϊκή συναγωγή.

Ο υπουργός τόνισε πως όταν ο δράστης ξεκίνησε τη φονική επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα (μεταξύ των οποίων δύο ξαδέλφια, ο ένας με ισραηλινή και τυνησιακή υπηκοότητα) περικυκλώθηκε από αστυνομικούς «μέσα σε 112 δευτερόλεπτα». Ο ίδιος ωστόσο δεν έδωσε καμία εξήγηση για τα κίνητρα του δράστη αρκούμενος να προσθέσει πως η έρευνα «συνεχίζεται».

Εξήρε από την άλλη τα αντανακλαστικά των αστυνομικών διαβεβαιώνοντας για το «υψηλό επίπεδο ασφάλειας» στην Τυνησία.

Οι τυνησιακές αρχές ανέφεραν πως οι δύο Εβραίοι προσκυνητές που σκοτώθηκαν από την επίθεση θα μεταφερθούν στη Γαλλία για την ταφή τους.

Η ίδια εβραϊκή συναγωγή στην οποία κάθε χρόνο πάνε για προσκύνημα εκατοντάδες Εβραίοι είχε γίνει ξανά στόχος τρομοκρατικής επίθεσης το 2002 από τζιχαντιστή της Αλ Κάιντα που είχε σκοτώσει 21 άτομα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί

Τα μάθατε; Ο Φίτσο φταίει που τον πυροβόλησαν!

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα