ΑΘΗΝΑ
19:03
|
16.04.2024
Ο υποστηριζόμενος από 11 κόμματα σύνδεσμος καλεί την Αιγυπτιακή κυβέρνηση να ακυρώσει συμφωνίες με το Ισραήλ σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας σύνδεσμος εργαζομένων που συνδέεται με 11 αιγυπτιακά κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησε να κλείσει η πρεσβεία του Ισραήλ στο Κάιρο και να απελαθεί ο πρεσβευτής του κράτους κατοχής καθώς και την ακύρωση των εμπορικών συμφωνιών της χώρας με το Ισραήλ.

Ο συνασπισμός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το Ισραήλ αντιμετωπίζει μια μεγάλη πολιτική κρίση λόγω της συντριπτικής απόρριψης του σχεδίου μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου προσπάθησε να εκτονώσει την εσωτερική κρίση επιτιθέμενη στο τέμενος Αλ-Άκσα και στους μουσουλμάνους πιστούς κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού και πως, στη συνέχεια, εισέβαλε σε πόλεις και κωμοπόλεις της Παλαιστίνης, συλλαμβάνοντας και σκοτώνοντας Παλαιστινίους και προκαλώντας όλεθρο στα κατεχόμενα, ο οποίος οδήγησε στο θάνατο περισσότερων από 87 Παλαιστινίων από τις αρχές του 2023.

«Στις 2 Μαΐου, ανακοινώθηκε ο θάνατος του Χαντέρ Αντνάν, ηγέτη του κινήματος της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, σε ισραηλινή φυλακή μετά από απεργία πείνας που διήρκεσε 86 ημέρες, μετά τον οποίο οι [παλαιστινιακές] αντιστασιακές ομάδες άρχισαν να απαντούν στον θάνατο του Αντνάν. Ο σιωνιστικός εχθρός απάντησε με αεροπορικές επιδρομές, καταστρέφοντας σπίτια, γεωργικές εκτάσεις και τοποθεσίες και δολοφονώντας ηγέτες της παλαιστινιακής αντίστασης, μέχρις ότου ο αριθμός των Παλαιστινίων μαρτύρων από την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας ξεπέρασε τους 31, επιπλέον των 93 τραυματιών αμάχων», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο συνασπισμός.

Ο σύνδεσμος δήλωσε την πλήρη αλληλεγγύη του στην ακεραιτότητα του παλαιστινιακού λαού και στο νόμιμο δικαίωμά του να αντιστέκεται με κάθε τρόπο.

Ο συνασπισμός κάλεσε την αιγυπτιακή κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει την επιθετικότητα ενάντια στις πόλεις της Γάζας και της Δυτικής Όχθης, τους βομβαρδισμούς σπιτιών και τη δολοφονία γυναικών και παιδιών.

Επανέλαβε επίσης το αίτημα να απελαθεί ο Ισραηλινός πρέσβης και να διακοπούν οι σχέσεις με το Τελ Αβίβ, να σταματήσουν οι κινήσεις ομαλοποίησης των σχέσεων με το Ισραήλ σε όλες τις μορφές τους, να ακυρωθούν οι εμπορικές συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας για τις Βιομηχανικές Ζώνες (QIZ).

Ο συνασπισμός κάλεσε την αιγυπτιακή κυβέρνηση να ανοίξει το συνοριακό πέρασμα της Ράφα για να υποδεχθεί τραυματίες από τη Γάζα και να επιτρέψει στην Αιγυπτιακή Ερυθρά Ημισέληνο να συλλέξει αίμα, τρόφιμα, φάρμακα και να αναβιώσουν οι επιτροπές αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό.

Ο συνασπισμός περιλαμβάνει τις γραμματείες των εργαζομένων στο Αιγυπτιακό Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα Λαϊκής Συμμαχίας, το Κόμμα Συντάγματος, το Αιγυπτιακό Κομμουνιστικό Κόμμα, το Κόμμα Δικαιοσύνης, το Αραβικό Δημοκρατικό Νασερικό Κόμμα, το Κόμμα Ψωμιού και Ελευθερίας, το Κόμμα Αξιοπρέπειας, το Αιγυπτιακό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, το Κόμμα Εθνικής Συμφιλίωσης και το Ανεξάρτητο Συνδικάτο Εκπαιδευτικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα