ΑΘΗΝΑ
05:08
|
19.05.2024
Νίκη σε τρεις περιφέρειες σημείωσε το κυβερνών Περονιστικό Κόμμα της Αργεντινής λίγους μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κυβερνών Περονιστικό Κόμμα της Αργεντινής σημείωσε ισχυρές νίκες στις εκλογές την Κυριακή, καθώς φαίνεται να έχει τον έλεγχο τριών περιφερειών λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, στις οποίες η υποστήριξη προς το κόμμα φαίνεται πως είναι έντονη.

Ο περονιστής Γκουστάβο Σαένζ επανεξελέγη κυβερνήτης της επαρχίας Σάλτα, ενώ οι υποψήφιοι περονιστές στις περιφέρειες Τιέρα ντελ Φουέγκο και Λα Πάμπα αναμένεται επίσης να επανεκλεγούν στις θέσεις τους.

Τα αποτελέσματα έρχονται ως ανακούφιση για τις γραμμές του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες, καθώς η οικονομική αναταραχή έχει κλονίσει την κυριαρχία του κόμματος στη χώρα. Ο Φερνάντες είπε ότι δεν επιδιώκει να επανεκλεγεί, ωστόσο ένας περονιστικός συνασπισμός εξακολουθεί να στοχεύει να διατηρήσει την εξουσία.

Την Κυριακή είχαν προγραμματιστεί επίσης να διεξαχθούν εκλογές στο Σαν Χουάν και στο Τουκουμάν. Ωστόσο, αυτές οι διαδικασίες ανεστάλησαν από το Ανώτατο Δικαστήριο μέχρι αόριστης ημερομηνίας. Στην επαρχία του Σαν Χουάν, οι Αργεντινοί θα εκλέγουν μόνο νομοθέτες, δημάρχους και συμβούλους.

Η Αργεντινή μάχεται επί του παρόντος μια οικονομική κρίση, με την αυξανόμενη φτώχεια να τροφοδοτείται από έναν ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού άνω του 100% και το αδύναμο πέσο.

Νωρίτερα την Κυριακή, το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε ένα πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει αναπροσαρμογές επιτοκίων, περισσότερες παρεμβάσεις στην αγορά συναλλάγματος και επίσπευση των συμφωνιών με τους πιστωτές.

Αν και το αποτέλεσμα είναι καλά νέα για το κόμμα, η τύχη του στις προεδρικές εκλογές πιθανότατα θα κριθεί σε πιο πολυπληθείς επαρχίες, όπως το Μπουένος Άιρες, η Κόρδοβα, η Σάντα Φε και η Μεντόζα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα