ΑΘΗΝΑ
17:43
|
03.03.2024
Η επέτειος της Νάκμπα συμπυκνώνει όλη την αγριότητα που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) τιμά μαζί με τον παλαιστινιακό λαό, όπως κάθε χρόνο στις 15 Μάη, την επέτειο της Νάκμπα, της ολοκληρωτικής καταστροφής της παλαιστινιακής γης. Μια επέτειο που συμπυκνώνει όλη την αγριότητα που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι από την επεκτατική, καταπιεστική, βάρβαρη πολιτική του κράτους του Ισραήλ με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως σημειώνει η σε ανακοίνωσή της η ΕΕΔΔΑ:

«Η κυβέρνηση του Ισραήλ, αποθρασυμένη από τη στήριξη των ιμπεριαλιστών, συνεχίζει την επέκταση των εποικισμών, τις απαλλοτριώσεις γης, τις εξώσεις ακόμα και στη Δυτική Όχθη, με αποτέλεσμα να μειώνεται η παλαιστινιακή γη ολοένα και περισσότερο. Εκπρόσωποί της προβαίνουν σε εμπρηστικές ενέργειες εμφανίζοντας χάρτες του “Μεγάλου Ισραήλ”, στους οποίους περιλαμβάνεται ακόμα και η Ιορδανία ή σε εξωφρενικές δηλώσεις ισχυριζόμενοι ότι “δεν υπάρχουν Παλαιστίνιοι, αυτοί είναι εφεύρεση του περασμένου αιώνα”.

Δυναμιτίζουν έτσι παραπέρα την ήδη έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή, συνεχίζουν τις επιθέσεις τους στη Γάζα και στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης, με αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων Παλαιστίνιων, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Οι επιθέσεις τους επεκτείνονται και στη γειτονική Συρία σε μια επίδειξη δύναμης. Η πολιτική αυτή εξαχρειώνει ακόμα περισσότερο τους έποικους που, με τη συνδρομή του κατοχικού στρατού, προχωρούν σε βίαιες επιθέσεις ενάντια σε άμαχους Παλαιστίνιους.

Αυτός είναι ο “στρατηγικός” σύμμαχος της χώρας μας, για τον οποίο επαίρεται η ελληνική κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες, και συνεχίζει να υπογράφει οικονομικές, εμπορικές, στρατιωτικές συμφωνίες και συνεργασίες μαζί του.

Η ΕΕΔΔΑ θα είναι πάντα αλληλέγγυα με τον παλαιστινιακό λαό και τους αγώνες του, θα καταγγέλλει τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ που συνεχίζουν να στηρίζουν το Ισραήλ με κάθε μέσο και τρόπο, θα στηλιτεύει την “αδράνεια” του ΟΗΕ, που εξισώνει τους θύτες με τα θύματα και δεν απαιτεί καν την εφαρμογή των ίδιων του των αποφάσεων, θα καταδικάζει την πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που στηρίζουν το Ισραήλ και τις επιθέσεις του ενάντια στους Παλαιστίνιους. Ο παλαιστινιακός λαός με τους αγώνες του θα νικήσει!»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Χούθι της Υεμένης λένε ότι θα συνεχίσουν να βυθίζουν βρετανικά πλοία

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 8 Μαρτίου

Υπό έλεγχο η φωτιά σε Σκήτη του Αγίου Όρους

Μπουρκίνα Φάσο: 170 νεκροί σε «εκτελέσεις» χωριών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα