ΑΘΗΝΑ
02:33
|
28.02.2024
Η υιοθέτηση του μέτρου θα μείωνε τη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, την ώρα που έρευνες προειδοποιούν για αύξηση των κρουσμάτων μελανώματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υψηλό κόστος των αντηλιακών έχει ως αποτέλεσμα περισσότερα κρούσματα καρκίνου του δέρματος, σύμφωνα με φιλανθρωπικές οργανώσεις που καλούν τη βρετανική κυβέρνηση να καταργήσει τον ΦΠΑ για τα προϊόντα προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία.

Τα κρούσματα καρκίνου του δέρματος και μελανώματος – της πιο επιθετικής μορφής του – αυξάνεται συνεχώς και 4.000 περιπτώσεις ετησίως συνδέονται με τη φτώχεια, σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση Melanoma Focus, η οποία υποστηρίζει ότι η μείωση του ΦΠΑ θα μείωνε τον αριθμό των θανάτων.

Η Σουζάνα Ντάνιελς, διευθύνων σύμβουλος Οργάνωσης δήλωσε: «Η κυβέρνηση θα μπορούσε να βοηθήσει να γίνει η προστασία του δέρματος πιο προσιτή σε όλους, ανεξάρτητα από το επίπεδο εισοδήματος, εξαιρώντας τα αντηλιακά υψηλής προστασίας από την επιβολή ΦΠΑ. Αυτός θα ήταν ένας οικονομικά αποδοτικός τρόπος για να μειωθεί η συνολική συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του δέρματος και θα μπορούσε να βοηθήσει να σωθούν ζωές».

Μια τέτοια κίνηση, σε περίπτωση που υιοθετηθεί, θα φέρει το Ηνωμένο Βασίλειο πιο κοντά στην Αυστραλία, χώρα όπου η αγορά αντηλιακών προϊόντων επιδοτείται.

Το μελάνωμα είναι ο πέμπτος πιο συχνός καρκίνος στο Ηνωμένο Βασίλειο και η πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος – ωστόσο το 86% των μελανωμάτων μπορούν να προληφθούν.

Το Melanoma Focus εξέτασε 2.003 ενήλικες και διαπίστωσε ότι οι μισοί έβρισκαν ότι τα αντηλιακά είναι πολύ ακριβά, ενώ το 10% δήλωσε ότι δεν τα χρησιμοποιούσε ποτέ λόγω του κόστους και τα δύο τρίτα (67%) δήλωσαν ότι θα χρησιμοποιούσαν συχνότερα αν τα συγκεκριμένα προϊόντα ήταν 20% φθηνότερα.

Ετησίως στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφονται περίπου 2.300 θάνατοι από μελάνωμα, αριθμός ο οποίος εκφράζονται φόβοι ότι θα αυξηθεί. Η Cancer Research UK έχει προειδοποιήσει ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν περίπου 26.500 νέες περιπτώσεις καρκίνου του δέρματος μελανώματος κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο έως το 2038, από 16.700 που μετρώνται σήμερα, προσθέτοντας ότι ένας στους 36 άνδρες και μία στις 47 γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο θα διαγνωστούν στη διάρκεια της ζωής τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανστρατιά αγροτών στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. (upd)

Εκατοντάδες τρακτέρ από Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Λουξεμβούργο έχουν κατακλύσει το κέντρο των Βρυξελλών. Έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό έξω από την Κομισιόν.
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου

Δεν απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Μετά το έξυπνο κινητό και το έξυπνο ρολόι, έρχεται το έξυπνο…δακτυλίδι

Ο διευθύνων σύμβουλος της Kellogg’s είναι η σύγχρονη Μαρία Αντουανέτα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα