ΑΘΗΝΑ
09:28
|
07.05.2024
Χειροκροτήματα στη δικαστική αίθουσα και διαμαρτυρίες κατά του κατηγορούμενου ιερωμένου για το πόσο προσβάλλει το σχήμα του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας καταδίκασε τον τέως Μητροπολίτη Κιτίου, Χρυσόστομο, ο οποίος βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για άσεμνη επίθεση στο γραφείο του το 1981, σε βάρος ανήλικης που ήταν τότε 16 χρόνων. Στο άκουσμα της απόφασης όσοι ήταν στην αίθουσα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα ενώ κάποιοι φώναξαν στον κατηγορούμενο πως πρέπει να ντρέπεται και πως προσβάλει το σχήμα του, αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Η ακροαματική διαδικασία σε βάρος του ανώτατου ιεράρχη ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο.

Το Δικαστήριο έκρινε ως αξιόπιστη τη μαρτυρία της 58χρονης σήμερα καταγγέλλουσας και των μαρτύρων υπεράσπισης. Η υπόθεση θα συνεχιστεί στις 26 Μαΐου για την αναγγελία της καταδικαστικής ποινής και τον μετριασμό αυτής. Το αδίκημα επισύρει ποινή φυλάκισης πέντε χρονών.

Υπενθυμίζεται πως κατά την ακροαματική διαδικασία, κατέθεσε η καταγγέλλουσα, η οποία ανέφερε πως είχε επισκεφθεί πέντε φορές στο γραφείο του τον Μητροπολίτη Κιτίου, προκειμένου να λάβει επίδομα ως ορφανό παιδί, επειδή είχε αποβιώσει ο πατέρας της. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο Μητροπολίτης Κιτίου, την πέμπτη φορά την κλείδωσε στο γραφείο του και της επιτέθηκε άσεμνα σε καναπέ.

Να σημειωθεί πως μέλη του δικτύου ενάντια στη βία κατά των γυναικών βρέθηκαν στο δικαστήριο και πραγματοποίησαν εκδήλωση συμπαράστασης για το θύμα του ιερωμένου.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λάρισα: 41χρονος μαχαίρωσε τον αδερφό του και τον φίλο του

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα