ΑΘΗΝΑ
07:10
|
03.05.2024
Νόμιζαν ότι τρελάθηκαν οι επιβάτες αμαξοστοιχίας της εταιρίας ΟΒΒ με προορισμό τη Βιέννη όταν άκουσαν από τα μεγάφωνα την φωνή του Χίτλερ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μήνυση σε βάρος δύο ανδρών κατέθεσε σήμερα η διοίκηση της αυστριακής εταιρίας σιδηροδρόμων OBB μετά τη μετάδοση ηχητικού μηνύματος μέσα σε τραίνο με αποσπάσματα από ομιλίες και ναζιστικούς χαιρετισμούς του Αδόλφου Χίτλερ (1933-1945).

«Τα μεγάφωνα τα χειρίστηκαν τρίτα πρόσωπα» δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπερνχάρντ Ρίντερ, εκπρόσωπος της εταιρίας, μετά το περιστατικό αυτό που προκάλεσε αγανάκτηση στη γενέτειρα του Χίτλερ, Αυστρία.

Σύμφωνα με την OBB, οι δύο ύποπτοι κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα ηχητικών ανακοινώσεων του τρένου με ένα ειδικό «κλειδί» και όχι με επίθεση στο πληροφοριακό σύστημα της εταιρίας.

Οι δύο ύποπτοι ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία μετά την ανάλυση που έγινε στο υλικό από τις οθόνες παρακολούθησης που υπήρχαν στο τραίνο, κατά τη διάρκεια της διαδρομής μεταξύ της πόλης Σανκτ Πέλτεν (ανατολικά) και της πρωτεύουσας Βιέννης. Όπως διαπιστώθηκε δεν πρόκειται για υπαλλήλους της εταιρίας.

Η Αυστρία, που προσαρτήθηκε στο γερμανικό Γ΄Ράιχ το 1938, έχει ορισμένους από τους πιο αυστηρούς νόμους παγκοσμίως κατά της άρνησης του Ολοκαυτώματος και των νεοναζιστικών δράσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα