ΑΘΗΝΑ
03:50
|
02.05.2024
Η Θάλεια Τσιαμούρα, υποψήφια με το ΜέΡΑ25 στην Καρδίτσα, γράφει στο «Κοσμοδρόμιο» για την εθνική μας εργασιακή γαλέρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αναχωρήσεις για τη σεζόν έχουν ήδη ξεκινήσει. Χιλιάδες νέοι, κάθε χρόνο ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους, αποχαιρετούν τις φίλες και τους φίλους τους καθώς δεν πρόκειται να τους συναντήσουν σύντομα. Επιβιβάζονται στην εθνική μας εργασιακή γαλέρα, δίχως να έχουν ιδέα για τις εργασιακές συνθήκες που πρόκειται να συναντήσουν.

Κάθε χρόνο η απαξίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της τουριστικής σεζόν που ξεκινάει. Εξαντλητικά ωάρια εργασίας, τραγικές συνθήκες στέγασης, ανασφάλιστη εργασία, υποτίμηση της πραγματικής αξίας της εργασίας που καταβάλλουν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι, υποτίμηση της ίδιας της προσωπικής αξίας της κάθε νέας και του κάθε νέου.

Οι πόλεις ερημοποιούνται, αδειάζουν τα καλοκαίρια και τον χειμώνα σφύζουν ξανά με ζωή, με όλους εμάς τους νέους και τις νέες που αναρωτιόμαστε αν αυτή θα ήταν άραγε η τελευταία φορά που θα πρέπει να αφήσουμε πίσω τη ζωή μας και τα όνειρά μας προκειμένου να επιβιώσουμε.

Στο ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη ρήξη δεσμευόμαστε να παλέψουμε προκείμενου να σταματήσει η ερήμωση της χώρας από την νεολαία, δεσμευόμαστε να διεκδικήσουμε ένα μέλλον με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, με αποτελεσματικούς ελεγκτικούς θεσμούς, με ασφάλεια, με προοπτική.

Δεσμευόμαστε να παλέψουμε για τις ζωές μας που βρίσκονται σε μια διαρκή πολιορκία, για το μέλλον μας που δικαιωματικά μας ανήκει. Γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς!

________________

*Η Θάλεια Τσιαμούρα είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και υποψήφια με το ΜέΡΑ25 στην Καρδίτσα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα