ΑΘΗΝΑ
16:40
|
26.04.2024
«Η CIA θέλει να μάθει την αλήθεια για τη Ρωσία και αναζητούμε αξιόπιστους ανθρώπους που μπορούν να μας πουν αυτήν την αλήθεια», αναφέρεται στο βίντεο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να «ψαρέψει» Ρώσους πολίτες που θα ήταν διατεθειμένοι να λειτουργήσουν ως κατάσκοποι προς όφελος των ΗΠΑ, επιχειρεί η CIA δημοσιεύοντας προπαγανδιστικά βίντεο στο Telegram, την δημοφιλέστερη για τους Ρώσους πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Με ρωσόφωνο βίντεο, που εκτός από το Telegram δημοσιεύτηκε στο Youtube και στο Twitter, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, επιδιώκει να συγκεντρώσει πληροφορίες ειδικά «σχετικά με τη ρωσική οικονομία ή την ανώτερη ηγεσία της χώρας».

Στο σύντομο βίντεο πρωταγωνιστεί ένα ζευγάρι Ρώσων με ένα παιδί που εμφανίζεται πολύ προβληματισμένο και αναρωτιέται αν η ζωή τους είναι όπως την ονειρεύτηκαν.

Η γυναίκα λέει πως οι Ρώσοι μπορούν να αναλάβουν δράση για να βελτιώσουν τα πράγματα -παρέχοντας πληροφορίες στη CIA και να παραμείνουν παράλληλα, κατ’ εκείνη, πατριώτες και δείχνει πως αυτό μπορεί να γίνει, χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης Tor για πρόσβαση στο dark web, προκειμένου να προστατέψουν τις επικοινωνίες τους με την Υπηρεσία.

«Η CIA θέλει να μάθει την αλήθεια για τη Ρωσία και αναζητούμε αξιόπιστους ανθρώπους που μπορούν να μας πουν αυτήν την αλήθεια. Οι πληροφορίες σας μπορεί να είναι πιο πολύτιμες από όσο νομίζετε», αναφέρεται στο βίντεο.

Αξιωματούχοι της CIA επιβεβαίωσαν σε δημοσιογράφους του CNN, χθες Δευτέρα, ότι αναμένουν πως το περιεχόμενο και τα βίντεό τους στο Telegram θα καταφέρουν να δελεάσουν τους Ρώσους να «παραδώσουν πληροφορίες που χρειάζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα