ΑΘΗΝΑ
22:01
|
03.05.2024
Συχνά τα κορίτσια βιάζονται από παραστρατιωτικούς μπροστά στους γονείς ή άλλα μέλη της οικογένειας υπό την απειλή των όπλων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τους βιασμούς γυναικών από ενόπλους των σουδανικών παραστρατιωτικών «Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης» αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα επικαλούμενο μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων, ανήλικων κοριτσιών και γυναικών που έπεσαν θύματα σεξουαλικής βίας μεταξύ άλλων και σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Οι αναφορές είναι, όπως επισημαίνει το Αλ Τζαζίρα, δύσκολο να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή αλλά καταγράφουν ένα συγκεκριμένο μοτίβο συμπεριφοράς κατά το οποίο συχνά τα κορίτσια βιάζονται μπροστά στους γονείς ή άλλα μέλη της οικογένειας υπό την απειλή των όπλων.

Επιπλέον, δεδομένης της κατάρρευσης του νοσηλευτικού συστήματος και των υπηρεσιών υγείας οι καταγγελίες για βιασμούς δεν γίνονται καθώς δεν υπάρχουν καλά-καλά αρμόδιες αρχές ούτε συγκεντρώνονται στοιχεία ιατροδικαστικής έρευνας για την επίσημη καταγραφή τους.

Από κινητοποίηση του 2020 για τους βιασμούς γυναικών σε διαδηλώσεις από τους παραστρατιωτικούς.

Προς το παρόν κάποια από τα θύματα επιχειρούν να αναζητήσουν βοήθεια σε φαρμακεία ψάχνοντας αντισυλληπτικά χάπια ή σε λίγες από τις κλινικές που εξακολουθούν να λειτουργούν στοιχειωδώς σε περιοχές όπου υποφέρουν λιγότερο από τη δράση πλιατσικολόγων της παραστρατιωτικής οργάνωσης RSF, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις πόλεις Νγιάλα και Γκενέινα (πρωτεύουσα της επαρχίας Νταρφούρ) όπου στην πρώτη η κατάσταση είναι σχετικά ασφαλής και υποφερτή ενώ στην δεύτερη μεγάλο μέρος αμάχων υποφέρει από εκτεταμένες λεηλασίες, εμπρησμούς, συγκρούσεις και βιασμούς.

Στην Γκενέινα μάλιστα υπολογίζεται πως μέσα στις τελευταίες λίγες βδομάδες έχουν σκοτωθεί πάνω από 2.000 άτομα (οι περισσότεροι άμαχοι).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα