ΑΘΗΝΑ
09:24
|
26.04.2024
Ο υπουργός Άμυνας, Ασίφ, δήλωσε ότι η ηγεσία του PTI θα ερευνηθεί για διαφθορά και τη δυσαρέσκειά του ότι ο Χαν δεν κατήγγειλε τις διαδηλώσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η καταστολή σε βάρος του αντιπολιτευόμενου Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), του κόμματος του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Ιμράν Χαν, δεν δείχνει να σταματά. Δύο ανώτερα στελέχη του κόμματος, οι Σεχριάρ Χαν Αφρίντι και Φαγιάζ ουλ Χασάν Σοχάν, συνελήφθησαν σήμερα ως κατηγορούμενοι για τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν την περασμένη εβδομάδα σε ολόκληρη τη χώρα, ανέφερε, επικαλούμενος την αστυνομία, ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ARY News.

Ο Αφρίντι συνελήφθη στο Ισλαμαμπάντ βάσει του νόμου για τη διατήρηση της δημόσιας τάξης, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης. Είχε διατελέσει υπουργός Πολιτειών και Παραμεθόριων Περιοχών, καθώς και επικεφαλής του υπουργείου Ελέγχου Ναρκωτικών. Το PTI καταγγέλλει πως μαζί του προσήχθη και η σύζυγός του.

Ταυτόχρονα, η σύλληψη του Σοχάν, συμβούλου του Χαν επί των ΜΜΕ, έγινε στην επαρχία Παντζάμπ, ανέφερε το ARY News.

Σχεδόν 1.000 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση στην Παντζάμπ από τότε που ξέσπασαν οι διαδηλώσεις που ακολούθησαν τη σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού και ηγέτη της αντιπολίτευσης Ιμράν Χαν. Σε ολόκληρη τη χώρα οι συλληφθέντες ανήλθαν σε πάνω από 2.500.

Έχουν προηγηθεί συλλήψεις και άλλων ηγετών και ηγετιδών και πρώην υπουργών του PTI.

Σύμφωνα με το Radio Pakistan, ο υπουργός Άμυνας, Καγουάτζα Μουχάμαντ Ασίφ, ισχυρίστηκε ότι οι αρχές δε σχεδιάζουν να απαγορεύσουν το PTI, αλλά ότι θα λάβουν έκτακτα μέτρα εναντίον «όλων των παραβατών του νόμου».

Ο Ασίφ δήλωσε επίσης ότι η ηγεσία του PTI θα ερευνηθεί για ενδεχόμενη διαφθορά και δήλωσε θλιμμένος για το ότι ο Χαν δεν κατήγγειλε τις διαδηλώσεις.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ άφησε ελεύθερο με εγγύηση τον Ιμράν Χαν στις 12 Μαΐου, μετά την «παράνομη», σύμφωνα και με την κρίση του δικαστηρίου, σύλληψή του για κατηγορίες διαφθοράς, η οποία προκάλεσε μαζικότατες και έντονες διαμαρτυρίες. Στον Χαν χορηγήθηκε επίσης εγγύηση για άλλες υποθέσεις που εκκρεμούν εναντίον του.

Η σύλληψη του λαοφιλούς πρώην πρωθυπουργού και εκ νέου διεκδικητή της κυβέρνησης ήρθε μετά από μήνες πολιτικής κρίσης και λίγες ώρες αφότου ο πολιτικά πανίσχυρος στρατός του Πακιστάν επέκρινε τον πρώην πρωθυπουργό για το ότι κατηγόρησε έναν ανώτερο αξιωματικό πως συμμετείχε σε σχέδιο δολοφονίας του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα