ΑΘΗΝΑ
08:41
|
06.05.2024
H νέα διευθύνουσα σύμβουλος Μαργκερίτα Ντέλα Βαλ παραδέχτηκε ότι οι επιδόσεις του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού δεν είναι «αρκετά καλές».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Vodafone σχεδιάζει να καταργήσει 11.000 θέσεις εργασίας αφού η νέα διευθύνουσα σύμβουλος Μαργκερίτα Ντέλα Βαλ παραδέχτηκε ότι οι επιδόσεις του ταλαιπωρημένου τηλεπικοινωνιακού κολοσσού δεν ήταν «αρκετά καλές». Η Ντέλα Βαλ, η οποία διορίστηκε μόνιμη διευθύνουσα σύμβουλος τον Μάιο, ανακοίνωσε ένα σχέδιο ανάκαμψης την Τρίτη με στόχο να καταστήσει την εταιρεία Reading έναν «πιο απλό» οργανισμό.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας θα λάβουν χώρα σε ολόκληρη την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας. Οι απολύσεις θα κατανεμηθούν τα επόμενα τρία χρόνια.

Ανακοινώνοντας το σχέδιο, η Ντέλα Βαλ είπε: «Η απόδοσή μας δεν ήταν αρκετά καλή. Για να παραδίδει με συνέπεια, η Vodafone πρέπει να αλλάξει.

«Θα απλοποιήσουμε τον οργανισμό μας, περιορίζοντας την πολυπλοκότητα για να ανακτήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας».

Το σχέδιο ανάκαμψης ανακοινώθηκε μαζί με τα αποτελέσματα που δείχνουν ότι τα έσοδα της Vodafone ήταν σταθερά πέρυσι. Η εταιρεία είπε ότι η απόδοση επιβραδύνθηκε «σύμφωνα με τις προσδοκίες».

Ο προκάτοχος της Μαργκερίτα Ντέλα Βαλ, Ο Νικ Ριντ, παραιτήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου μετά από μια τετραετή θητεία που χαρακτηρίστηκε από μια απότομη πτώση της τιμής της μετοχής της εταιρείας.

Αποχώρησε από τη Vodafone σε συνομιλίες για τη συγχώνευση των βρετανικών δραστηριοτήτων της με την αντίπαλη Three, η οποία ανήκει στην CK Hutchison με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Η συμφωνία των 15 δισεκατομμυρίων λιρών λέγεται ότι είναι κοντά στην ολοκλήρωση, αλλά έχει καθυστερήσει λόγω ανταγωνισμού και ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

78 νεκροί και 105 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα