ΑΘΗΝΑ
12:54
|
19.05.2024
Η σεφ Hilda Baci έπιασε τις κουτάλες και τα τηγάνια την Πέμπτη συνεχίζοντας ως αργά τη Δευτέρα, 15 Μαΐου εκτελώντας πάνω από 55 συνταγές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ρεκόρ του μεγαλύτερου χρόνου μαγειρεύοντας κατέρριψε το περασμένο 24ωρο η Νιγηριανή σεφ Χίλντα Μπάσεϊ Εφιόνγκ καταφέρνοντας να μαγειρέψει ασταμάτητα περίπου 100 ώρες σε μία κουζίνα του Λάγκος, βάζοντας ψηλά τον πήχη για το επόμενο παγκόσμιο ρεκόρ.

Η σεφ που είναι γνωστή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ως Hilda Baci έπιασε τις κουτάλες και τα τηγάνια την Πέμπτη συνεχίζοντας ως αργά τη Δευτέρα, 15 Μαΐου εκτελώντας πάνω από 55 συνταγές και ετοιμάζοντας 100 από τα καλύτερα γεύματα της νιγηριανής κουζίνας σε έναν πραγματικό γαστρο-μαραθώνιο έχοντας στο πλευρό της εκατοντάδες υποστηρικτές που τη βοήθησαν να διατηρήσει τον ρυθμό της και να παραμείνει άυπνη για τόσες δεκάδες ώρες ώστε να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ που έθεσε το 2019 η Ινδή σεφ, Τάτα Τόντον, μαγειρεύοντας επί 87 ώρες και 45 λεπτά.

Ερωτηθείσα από το CNN τι την έκανε να θελήσει να καταρρίψει ένα τόσο απαιτητικό ρεκόρ, η Νιγηριανή σεφ εξήγησε πως ήθελε απλά να βάλει στον παγκόσμιο χάρτη γαστριμαργίας τη νιγηριανή κουζίνα και να την κάνει περισσότερο γνωστή.

«Η νιγηριανή κουζίνα είναι από τις καλύτερες. Όσο πιο πολλές συνταγές ετοίμασα, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα θελήσουν να τις δοκιμάσουν. Το νιγηριανό φαγητό είναι τροφή παρηγοριάς» ανέφερε.

Ορισμένοι από τους θαυμαστές της, όπως ο Ουντουάκ Ομπόνκγ, διένυσαν με το αυτοκίνητο εκατοντάδες χιλιόμετρα μέχρι το Λάγκος για να συμπαρασταθούν στη σεφ Χίλντα, λέγοντας:

«Ανοίγει την πόρτα στην αφρικανική αγορά τροφίμων δείχνοντας στη νεολαία πως εάν μπορείς να ονειρευτείς κάτι, μπορεί και να το πετύχεις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζημιές από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Εκλογές ΤΕΕ: Στις κάλπες σήμερα οι Μηχανικοί

11 χρόνια ΒΙΟΜΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα