ΑΘΗΝΑ
01:05
|
05.10.2023
Μετά την διακοπή του ταξιδιού του Μπάιντεν στην περιοχή, λόγω της κρίσης με το ανώτατο όριο του χρέους στις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν μπορεί να γίνει συνάντηση της τετράδας όταν παρόντες είναι μόνο τρεις δήλωσε απογοητευμένος ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανίζι, ανακοινώνοντας ότι η συνάντηση των χωρών της ομάδας Quad (ΗΠΑ, Αυστραλία, Ινδία, Ιαπωνία) που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στο Σίδνεϊ την επόμενη εβδομάδα, αναβάλλεται.

Ο λόγος της αναβολής δεν είναι άλλος από την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να ακυρώσει το δεύτερο σκέλος του ταξιδιού του στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού, που περιλάμβανε επίσκεψη στην Παπούα Νέα Γουινέα και την Αυστραλία, λόγω της πιεστικής ανάγκης να βρίσκεται στις ΗΠΑ όπου συνεχίζονται οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους που απειλεί την αμερικανική κυβέρνηση με χάος.

Όπως ανακοίνωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, αντί του Σίδνεϊ, η συνάντηση των τεσσάρων (Μπάιντεν, Αλμπανίζι, Μόντι και Κισίμα) θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 που θα λάβει χώρα στην Ιαπωνία.

«Η Quad είναι ένα σημαντικό όργανο και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει συνάντηση των ηγετών της αυτό το Σαββατοκύριακο», είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την απογοήτευσή του από το γεγονός ότι δεν θα μπορέσει να επισκεφθεί την Αυστραλιανή πρωτεύουσα, Καμπέρα, για να μιλήσει από το κοινοβούλιο της χώρας.

Αντίθετα, όπως ανακοινώθηκε, ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι θα επισκεφθεί την Αυστραλία και θα έχει συνάντηση με τον Αλμπανίζι, ενώ θα μιλήσει και σε εκδήλωση για την, μεγάλη στην Αυστραλία ινδική διασπορά, σε ένα στάδιο 20.000 θέσεων την ερχόμενη Τρίτη στο Σίδνεϊ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Μόσχα από βδομάδα ο πρωθυπουργός του Ιράκ

Για να μην γίνει το Απαρτχάιντ στη Νέα Μέση Ανατολή η εναλλακτική της εθνικής μας ανεξαρτησίας

Ο πόλεμος της Ε.Ε. στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα ξεκινά και επίσημα

ΗΠΑ: Να παγώσει η στρατιωτική βοήθεια στο Αζερμπαϊτζάν ζητά ο αντικαταστάτης του Μενέντεζ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα