ΑΘΗΝΑ
13:45
|
15.07.2024
Δικαστήριο ακύρωσε την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας της εγγυήτριας του δανείου, καθώς λήφθηκε υπόψιν η νομολογία για τα κόκκινα δάνεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στοπ στα κοράκια των funds έβαλε δικαστήριο με την απόφασή του κατά την οποία λήφθηκε υπόψιν η νομολογία του Αρείου Πάγου που έχει εκδοθεί για τα κόκκινα δάνεια.

Σύμφωνα με την απόφαση, κρίθηκε ότι η σύμβαση διαχείρισης μεταξύ του fund και του servicer για τον πλειστηριασμό μιας πρώτης κατοικίας πάσχει από ακυρότητα με τον τρόπο που έχει συναφθεί. Αυτό έφερε ως αποτέλεσμα ήταν να ακυρωθεί και η κατάσχεση και ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας της εγγυήτριας του δανείου.

Το εν λόγω θέμα αφορά εγγυήτρια επιχειρηματικού δανείου που έλαβε μία ανώνυμη εταιρεία και αποπλήρωσε το 75% του δανείου. Η εγγυήτρια δεν μπορούσε να αποπληρώσει το υπόλοιπο ποσό και το fund αποπειράθηκε να κατασχεσεί το ακίνητό της, το οποίο ήταν και πρώτη κατοικία.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο στην εν λόγω υπόθεση ανέφερε ότι δεν γίνεται ο servicer να μπορεί με ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο να κάνει δικαστικές ενέργειες και να εξαιρείται από αυτό το πλαίσιο κάποιος να ελέγξει την σύμβαση που έχει συνάψει ο servicer με το fund.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφάνθηκε με πλειοψηφία προ μηνών ότι οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις (δηλαδή να γίνονται διάδικοι), να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΛΑΡΚΟ: Παρέμβαση εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία

Πυρκαγιά στην Τζιά-Εστάλη μήνυμα 112

Πάτρα: Αποκατάσταση της γραμμής στον Προαστιακό

Κυλιόμενες στάσεις εργασίας στις ΔOY όλης της χώρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα