ΑΘΗΝΑ
09:53
|
06.05.2024
Αναφερόμενος στο θέμα των Πανεπιστημίων ισχυρίστηκε πως η κυβέρνησή του… τα «απελευθέρωσε από τους τραμπούκους της βίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το βασικό «δίλημμα» των εκλογών της 21ης Μαΐου έθεσε απόψε με ομιλία του στην Καστοριά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε μία Ελλάδα ισχυρή ή θα επιστρέψουμε στις εποχές όπου η Ελλάδα ήταν το αποπαίδι της Ευρώπης;»

Μιλώντας στην τοπική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας που έγινε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Limneon, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει όπως έκανε και με αυτές που είχε ανακοινώσει στις εκλογές του 2019 «παρά τις αλλεπάλληλες μεγάλες κρίσεις».

Αναφερόμενος στο θέμα της παιδείας και των Πανεπιστημίων ισχυρίστηκε πως η κυβέρνησή του… «απελευθέρωσε» τα Πανεπιστήμια «από τους τραμπούκους της βίας, διότι τα Πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές, στους καθηγητές και όχι τους κουκουλοφόρους».

Στη συνέχεια εξήρε το ρόλο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για το οποίο είπε ότι κάνει εξαιρετική δουλειά.

Σε ότι αφορά στα έργα πού βρίσκονται σε εξέλιξη στο νομό Καστοριάς είπε ότι η περιοχή έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο και αναφέρθηκε στο Φράγμα του Νεστορίου, στη σήραγγα της Κλεισούρας, την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία.

Ως προς τη σύνδεση με το φυσικό αέριο είπε ότι αν χρειαστεί η κυβέρνηση θα προχωρήσει και σε πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία για να διευκολυνθεί η αλλαγή συσκευών να μπορέσουν να εγκαταστήσουν το φυσικό αέριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

78 νεκροί και 105 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα