ΑΘΗΝΑ
12:15
|
06.05.2024
Το γαλλικό περιοδικό βγήκε με εξώφυλλο στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ στην μπανιέρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αντίδραση της Τουρκίας προκαλεί για μία ακόμη φορά προκλητικό εξώφυλλο του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo (Σαρλί Εμπντό) καθώς στο εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους φιλοξενεί σκίτσο με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παθαίνει ηλεκτροσόκ αγγίζοντας με βρεγμένο χέρι μία λάμπα, που είναι και το σήμα κατατεθέν του κόμματός του, ΑΚΡ.

Τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν το εξώφυλλο «απάνθρωπο» εκφράζοντας την πεποίθηση πως οι κάλπες του δεύτερου εκλογικού γύρου στις 28 Μαΐου θα αποδείξουν την δημοτικότητα του προέδρου Ερντογάν.

Turkey slams Charlie Hebdo's cover of electrocuted Erdogan in tub |  Politics News | Al Jazeera

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον γραμματέα από τον διευθυντή Επικοινωνίας του προεδρικού γραφείου Φαρχετίν Αλτούν που παρατήρησε πως έντυπα όμως το Σαρλί Εμπντό έχουν ως μοναδικό κίνητρο να στοχοποιούν το Ισλάμ και να στοχοποιεί τον Ρετζέπ Ερνρτογάν.

Το τεύχος του γαλλικού περιοδικού που προκαλεί εδώ και χρόνια αντιδράσεις βάζοντας στο στόχαστρο σχεδόν κάθε γνωστή θρησκεία αλλά και πολιτικούς αρχηγούς κυκλοφορεί από σήμερα.

Στο φόντο του περιπαιχτικού σκίτσου σε βάρος του Τούρκου προέδρου διαβάζει κανείς την ακόλουθη φράση: «Ερντογάν: Σαν άλλος Κλοκλό, μόνο η μοίρα μπορεί να μας απαλλάξει από δαύτο».

Οι συντάκτες του περιοδικού αναφέρονταν στον δημοφιλή Γάλλο τραγουδιστή της ποπ Κλοντ Φρανσουά που πέθανε το 1978 από ηλεκτροπληξία όταν προσπάθησε να φτιάξει με βρεγμένο χέρι μία χαλασμένη λάμπα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα