ΑΘΗΝΑ
07:35
|
26.04.2024
Ο γγ του υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεννόηση με την ελληνική Πρεσβεία, θα εξετάσει τις επόμενες ενέργειες χειρισμού της υπόθεσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Αλβανία μεταβαίνει σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, προκειμένου να συναντηθεί με τον δήμαρχο Χειμάρρας Διονύση-Φρέντη Μπελέρη και τον Παντελή Κοκαβέση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ο γενικός γραμματέας, θα ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους και των συνθηκών κράτησής τους, ενώ σε συνεννόηση με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αλβανία θα εξετασθούν οι επόμενες ενέργειες χειρισμού της υπόθεσης, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα, σε συνέχεια σχετικών οδηγιών του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, η πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία Κωνσταντίνα Καμίτση έχει ήδη ζητήσει να συναντηθεί μαζί τους, ενώ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις οικογένειες και τους δικηγόρους τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν χθες, ο εκλεγμένος πλέον δήμαρχος Χειμάρρας αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, έχει πυρετό ενώ πάσχει και από διαβήτη, με αλβανικά μέσα να μεταδίδουν ότι έχει στείλει ήδη δύο αιτήματα προς την εισαγγελία για μεταφορά του σε νοσοκομείο αναμένει απάντηση.

Προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει και ο έτερος κρατούμενος, ο συνεργάτης του Φρέντι Μπελέρη Παντελής Κοκαβέσης, ο οποίος έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, που νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο των Τιράνων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα