ΑΘΗΝΑ
04:34
|
04.05.2024
Συνολικά μέχρι αυτή την στιγμή έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, για προληπτικούς λόγους αλλά και εξαιτίας των καταστροφών, πάνω από 5.000 άνθρωποι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους καθώς καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν τη βόρεια περιοχή Εμίλια-Ρομάνια της Ιταλίας, δήλωσαν οι αρχές την Τετάρτη, προειδοποιώντας ότι μπορεί να έρθουν ακόμη χειρότερα.

«Οι βροχοπτώσεις δεν έχουν τελειώσει, θα συνεχιστούν για αρκετές ώρες», δήλωσε στο ειδησεογραφικό κανάλι SkyTG24 ο αναπληρωτής επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Τίτι Ποστιλιόνε. «Αντιμετωπίζουμε μια πολύ, πολύ περίπλοκη κατάσταση».

Οι αξιωματούχοι της Εμίλια-Ρομάνια ανέφεραν ότι βρέθηκαν τρία πτώματα στις πόλεις Φορλί, Τσεζένα και Τσεσενάτικο, ενώ τρεις άνθρωποι αγνοούνται.

Συνολικά 14 ποταμοί και παραπόταμοι, που βρίσκονται στην περιφέρεια αυτή, έχουν υπερχειλίσει. Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, οι διασώστες, που προσπαθούν να προσεγγίσουν τις πληγείσες περιοχές, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην θέσουν σε κίνδυνο την ίδια τους την ζωή.

«Μην πλησιάζετε στα ποτάμια. Όσοι ζουν σε περιοχές κοντά σε υδάτινα ρεύματα θα πρέπει να μετακινηθούν σε υψηλότερους ορόφους», δήλωσε ο περιφερειακός επικεφαλής Στέφανο Μπονακσίνι στο Facebook.

Αρκετοί δρόμοι και σιδηροδρομικές συνδέσεις αποκλείστηκαν και οι δήμαρχοι πολλών πόλεων, συμπεριλαμβανομένης της Μπολόνια, προέτρεψαν τους κατοίκους να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η βόρεια πόλη της Ραβέννα, κοντά στις ακτές της Αδριατικής, επλήγη επίσης πολύ.

«Ήταν πιθανώς η χειρότερη νύχτα στην ιστορία της Ρομάνια», δήλωσε ο δήμαρχος της Ραβέννα, Μικέλε ντε Πασκάλ, στο δημόσιο ραδιόφωνο RAI, λέγοντας ότι 5.000 άνθρωποι είχαν εκκενωθεί μόνο από την πόλη του κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Η Ραβέννα είναι αγνώριστη για τη ζημιά που έχει υποστεί».

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε την «απόλυτη εγγύτητα με τον πληγέντα πληθυσμό» και, γράφοντας στο Twitter, είπε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια.

Είναι η δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα που η Εμίλια-Ρομάνια πλήττεται από κακοκαιρία, με τουλάχιστον δύο ανθρώπους να πεθαίνουν κατά τη διάρκεια καταιγίδων στις αρχές Μαΐου.

Οι καταρρακτώδεις βροχές ακολούθησαν μήνες ξηρασίας που στέγνωσε τη γη, μειώνοντας την ικανότητά της να απορροφά νερό και επιδεινώνοντας τις επιπτώσεις των πλημμυρών, ανέφεραν οι μετεωρολόγοι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα