ΑΘΗΝΑ
09:13
|
23.04.2024
Η Ibama απέρριψε άδεια στη γαλλική Total για δραστηριότητα γεώτρησης στην περιοχή το 2018 για παρόμοιους λόγους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βραζιλιάνοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν χθες να χορηγήσουν περιβαλλοντική άδεια στην κρατική πετρελαϊκή Petrobras να πραγματοποιήσει διερευνητικές γεωτρήσεις στις εκβολές του Αμαζονίου.

Το έργο της Petrobras έχει «ανησυχητικές ασυνέπειες για την ασφαλή λειτουργία» σε μια περιοχή υψηλής κοινωνικο-περιβαλλοντικής ευπάθειας, σύμφωνα με την περιβαλλοντική ρυθμιστική αρχή της κυβέρνησης, την Ibama.

Η προτεινόμενη τοποθεσία γεώτρησης βρίσκεται 180 χιλιόμετρα από την ακτή της πολιτείας Αμάπα, κοντά στη Γαλλική Γουιάνα.

Η υπηρεσία τόνισε «ελλείψεις» στην εκτίμηση επιπτώσεων του έργου τον περασμένο μήνα, συμπεριλαμβανομένης της προφύλαξης της άγριας ζωής σε περίπτωση ατυχήματος και της στρατηγικής επικοινωνίας με τα γύρω χωριά αυτόχθονων πληθυσμών.

Σύμφωνα με την Ibama, θα υπάρξει «πιθανή απώλεια της επηρεασμένης βιοποικιλότητας σε περίπτωση ατυχημάτων που περιλαμβάνουν πετρελαιοκηλίδες».

Η Ibama απέρριψε άδεια στη γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία Total για δραστηριότητα γεώτρησης στην περιοχή το 2018 για παρόμοιους λόγους.

Οι περιβαλλοντολόγοι έχουν αντιταχθεί στις προσπάθειες εξόρυξης αργού πετρελαίου στον ποταμό Αμαζόνιο και στον Ατλαντικό Ωκεανό, προειδοποιώντας ότι μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο έναν κοραλλιογενή ύφαλο γλυκού νερού που ανακαλύφθηκε εκεί το 2016.

Η περιβαλλοντική ομάδα Observatorio do Clima επικρότησε την απόφαση μη αδειοδότησης της Petrobas, δγλώνοντας ότι η Ibama «προστατεύει ένα σχεδόν άγνωστο οικοσύστημα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Οι «Σπαρτιάτες» και τα επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία

Στον Ε65 ο Μητσοτάκης, Καστελλόριζο και Ρόδο για τον Κασσελάκη

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα