ΑΘΗΝΑ
08:27
|
26.04.2024
Τρίζει το αφήγημα που δημιούργησε η είδηση για μείωση των μεταναστών που προσπαθούν να μπουν στις ΗΠΑ, από τα νότια σύνορα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα οκτάχρονο κορίτσι, μέλος οικογένειας μεταναστών, που κρατούνταν από την συνοριοφυλακή του Τέξας, έχασε, χθες Τετάρτη, τη ζωή του, σκοτεινιάζοντας την αισιοδοξία που είχε δημιουργήσει η είδηση για μείωση των μεταναστών που προσπαθούν να μπουν στις ΗΠΑ, από τα νότια σύνορά τους.

Το κορίτσι πέθανε στο Χάρλινγκεν, μια συνοριακή πόλη του Τέξας κοντά στον Κόλπο του Μεξικού. «Το παιδί και η οικογένειά του ήταν υπό κράτηση στο σταθμό του Χάρλινγκεν όταν αντιμετώπισε μια επείγουσα ιατρική κατάσταση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ (CBP).

«Η Επείγουσα Ιατρική Υπηρεσία κλήθηκε στο σταθμό και τη μετέφερε στο τοπικό νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της», αναφέρεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ξεκίνησε έρευνα για τον θάνατο του παιδιού, χωρίς να δίνει την ταυτότητα ή την εθνικότητα του.

Το περιστατικό που έρχεται να προστεθεί στον θάνατο, την περασμένη εβδομάδα, ενός 17χρονου από την Ονδούρα που έφτασε ασυνόδευτος στις Ηνωμένες Πολιτείες και κρατούνταν στο Safety Harbor της Φλόριντα, διαλύει το όποιο θετικό κλίμα είχε δημιουργηθεί από τις ανακοινώσεις για μείωση των «παράνομων» εισόδων στην χώρα από τα νότια σύνορά της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι συνοριακές αρχές, τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν λιγότερες από 4.000 προσαγωγές και απελάσεις ανθρώπων που διέσχισαν τα σύνορα χωρία άδεια, συντριπτικά λιγότερες από τις 10.100 ημερησίως που παρατηρούνται πριν τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες για τη μετανάστευση την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται υπό την κράτηση της CBP ξεπέρασε τις 28.000 και υπερβαίνει τις δυνατότητες υποδοχής τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα