ΑΘΗΝΑ
02:46
|
25.04.2024
Δεκάδες (αν όχι εκατοντάδες) παιδιά υπολογίζεται πως έχουν σκοτωθεί στις σφοδρές συγκρούσεις που ξεκίνησαν στις 15 Απριλίου στο Σουδάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

‘Οσο συνεχίζονται δίχως απτό αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των Σουδανών στρατηγών Μπουρχάν και Ντάγκαλο, τόσο αυξάνονται τα θύματα μεταξύ αμάχων και εντείνονται οι καταστροφές σε μία χώρα που έχει ζήσει την 30χρονη καταπιεστική χούντα του ανατραπέντος προ διετίας Προέδρου Ομάρ αλ Μπασίρ, το διαμελισμό της με την ανεξαρτητοποίηση του Νοτίου Σουδάν το 2011 και τις συγκρούσεις να μαίνονται στο εσωτερικό της για μία ακόμη φορά.

Η Ένωση  Σουδανών Γιατρών του Σουδάν ανακοίνωσε την Τρίτη πως οι νεκροί από τις ένοπλες συγκρούσεις είναι τουλάχιστον 822 και οι τραυματίες 3.215 σε τρεις πόλεις: Στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, στο Ελ Ομπέιντ του Βόρειου Κορντοφάν και στην Γκενέινα του Δυτικού Νταρφούρ.

Το ίδιο διάστημα η αρμόδια αξιωματούχος της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ για το Σουδάν, Μαντίπ Ο’Μπράιαν, τονίζει τις δραματικές επιπτώσεις των συγκρούσεων στα παιδιά.

Πριν τη σύγκρουση υπήρχαν 7 εκατομμύρια παιδιά μεταξύ 6 και 18 ετών, εκτός σχολείου και 611.000 κάτω των πέντε ετών που υπέφεραν από υποσιτισμό. Επίσης, τουλάχιστον 190 παιδιά σκοτώθηκαν τις πρώτες 10 ημέρες του πολέμου και 1.700 τραυματίστηκαν ενώ μέχρι σήμερα εκτιμάται πως διώχθηκαν από τα σπίτια τους πάνω από 368.000 παιδιά και άλλα 82.000 έχουν βρει καταφύγιο σε γειτονικές χώρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα