ΑΘΗΝΑ
19:38
|
28.04.2024
Πετώντας προς την Ιαπωνία, ο Τζέικ Σάλιβαν ερωτήθηκε για το εάν ο Τζο Μπάιντεν θα κάνει κάποια δήλωση κατά την επίσκεψη στο Πάρκο Ειρήνης της…
U.S. President Joe Biden and Japanese Prime Minister Fumio Kishida react as they meet, ahead the G7 Summit, at RIHGA Royal Hotel Hiroshima, in Hiroshima, Japan, May 18, 2023. REUTERS/Jonathan Ernst
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν θα απολογηθεί κατά την επίσκεψή του στη σύνοδο κορυφής της G7 και στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι για τις ατομικές βόμβες που το 1945 σφαγίασαν πάνω από 200.000 ανθρώπους.

Όταν, καθώς ταξίδευε προς την Ιαπωνία, ρωτήθηκε για μια πιθανή συγγνώμη, ο Σάλιβαν απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας πως «ο Πρόεδρος δεν θα κάνει δήλωση στο Peace Memorial Park. Θα συμμετάσχει μαζί με τους άλλους ηγέτες της G7 σε κατάθεση στεφάνων και σε μερικές άλλες εκδηλώσεις. Αλλά αυτό δεν είναι, από τη σκοπιά του, διμερές. Ως ένας από τους ηγέτες της G7, έρχεται να αποτίσει φόρο τιμής».

Σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Κίρμπι, δέχθηκε την ίδια ερώτηση, στην οποία ο Κίρμπι απάντησε ότι η επίσκεψη του προέδρου δεν επικεντρώνεται στο παρελθόν, αλλά «αφορά το μέλλον».

«Ο πρόεδρος σχεδιάζει να επισκεφθεί το μνημείο και να αποτίσει τα σέβη του στις ζωές των αθώων που σκοτώθηκαν στην ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα», πρόσθεσε ο Κίρμπι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Άσαντ καλεί σε αραβική αλληλεγγύη για να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Η Λατινική Αμερική συμμετέχει στην 5η διάσκεψη του Συνδέσμου Κοινοβουλευτικών για το Αλ Κουντς

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα