ΑΘΗΝΑ
05:29
|
02.05.2024
Ο Κολομβιανός πρόεδρος ανακάλεσε την ανακοίνωση πως βρέθηκαν τα 4 μικρά παιδιά που φέρονται να επέζησαν από αεροπορικό δυστύχημα και να κινούνται στη ζούγκλα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Γκουστάβο Πέτρο, ανακάλεσε τον ισχυρισμό του ότι τέσσερα παιδιά, καταγώμενα από ιθαγενική κοινότητα, βρέθηκαν ζωντανά στη ζούγκλα του Αμαζονίου περισσότερες από δύο εβδομάδες μετά από ένα θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα.

Ο Πέτρο κατέβασε χθες το tweet του που είχε αναρτήσει την προηγούμενη μέρα, σύμφωνα με το οποίο τέσσερα παιδιά – ηλικίας 13, 9, 4 χρονών και 11 μηνών – διασώθηκαν «μετά από επίπονες έρευνες από τον στρατό μας» και ότι το γεγονός αποτελεί «χαρά για τη χώρα».

Ο αρχηγός του κράτους ανήρτησε μια νέα δημοσίευση, εξηγώντας ότι οι πληροφορίες πως τα παιδιά ήταν ασφαλή του είχαν δοθεί από το κρατικό Κολομβιανό Ινστιτούτο Οικογενειακής Πρόνοιας (ICBF), αλλά δεν μπορούσαν να επιβεβαιωθούν.

«Λυπάμαι για αυτό που συνέβη. Οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι αυτόχθονες κοινότητες θα συνεχίσουν την ακούραστη αναζήτησή τους για να δώσουν στη χώρα τα νέα που περιμένει», έγραψε ο Πέτρο.

«Η ζωή των παιδιών είναι η πιο σημαντική», πρόσθεσε, υποσχόμενος ότι η επιχείρηση διάσωσης θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθούν.

Όταν ο πρόεδρος αρχικά ανακοίνωσε ότι τα παιδιά ήταν ασφαλή, στρατιωτικές πηγές με τις οποίες επικοινώνησαν αργότερα τα μέσα ενημέρωσης αμφισβήτησαν τον ισχυρισμό. Οι συγγενείς των αγνοουμένων ανηλίκων επίσης αρνήθηκαν ότι αυτά είχαν διασωθεί.

Την 1η Μαΐου, ένα ελαφρύ αεροσκάφος Cessna 206 με επτά επιβαίνοντες έπεσε σε μια απομακρυσμένη περιοχή ζούγκλας στην επαρχεία Κακουέτα της Νότιας Κολομβίας, λίγο αφότου ο πιλότος ανέφερε προβλήματα στον κινητήρα.

Από τη συντριβή σκοτώθηκαν οι τρεις ενήλικες, συμπεριλαμβανομένου του πιλότου και της μητέρας των παιδιών, αλλά τα τέσσερα παιδιά πιστεύεται ότι επέζησαν. Φέρονται να εγκατέλειψαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους και περιπλανήθηκαν στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου για περισσότερες από δύο εβδομάδες.

Ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια διάσωσης για τον εντοπισμό τους, με τίτλο «Επιχείρηση Ελπίδα», στην οποία συμμετείχε ο κολομβιανός στρατός από κοινού με σκύλους ανιχνευτές, πυροσβέστες, αξιωματούχους της πολιτικής αεροπορίας και μέλη ιθαγενών κοινοτήτων.

Colombia on edge over fate of four children missing in Amazon rainforest |  International | EL PAÍS English

Ο στρατός είπε νωρίτερα ότι είχε συναντήσει αυτό που περιέγραψε ως «καταφύγιο χτισμένο με αυτοσχέδιο τρόπο με ξύλα και κλαδιά» στην περιοχή έρευνας. Φωτογραφίες από τη σκηνή έδειχναν ένα ψαλίδι, παπούτσια άλλα ανθρώπινα αντικείμενα. Άλλα ίχνη των υποτιθέμενων δραστηριοτήτων των παιδιών, που βρέθηκαν νωρίτερα, περιελάμβαναν ένα μπιμπερό και αποφάγια από φρούτα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα