ΑΘΗΝΑ
17:34
|
20.04.2024
Το ορφανό αρκουδάκι που είχε διασωθεί τον περασμένο Απρίλη στη Φλώρινα, επέστρεψε στο σπίτι του μετά από έναν χρόνο φιλοξενίας στον «Αρκτούρο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο σπίτι του, στη φύση, επέστρεψε έπειτα από έναν χρόνο περίθαλψης, ο Θωμάς, το αρκουδάκι που είχε εντοπιστεί από κατοίκους του Πολυποτάμου Φλώρινας να περιφέρεται ορφανό και μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου, πριν έναν χρόνο, τον Απρίλιο του 2022.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πριν από λίγες ημέρες η Ομάδα Περίθαλψης & Επανένταξης Άγριας Ζωής του Αρκτούρου ολοκλήρωσε με επιτυχία την επανένταξη του Θωμά. Αφού τον νάρκωσε για να γίνουν οι απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις, μετρήσεις, λήψη δείγματος DNA και η τοποθέτηση του κολάρου-πομπού για την παρακολούθησή του, μπήκε σε κλουβί μεταφοράς και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ορεινή δασική περιοχή στο Βίτσι. Η πόρτα από το κλουβί άνοιξε κι έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα ο Θωμάς όρμηξε με φόρα προς την ελεύθερη ζωή στο δάσος.

«Η ορφανή αρκούδα ζει και πάλι ως ελεύθερη αρκούδα και ευχόμαστε να τα καταφέρει», σημειώνει ο Αρκτούρος στην ανάρτησή του με το βίντεο απελευθέρωσης του Θωμά.

Το αρκουδάκι που πήρε το όνομά του με αφορμή το γεγονός ότι εντοπίστηκε την Κυριακή του Θωμά, είχε καταφέρει να επιβιώσει για τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες χωρίς τη μητέρα του τρώγοντας χόρτα και καρπούς, παρότι στην ηλικία των τριών μηνών που είχε τότε ήταν πολύ δύσκολο να επιβιώσεις χωρίς μητρικό γάλα.

Είναι ενδεικτικό ότι από τα 11 αρκουδάκια που εντόπισε ο «Αρκτούρος» ορφανά και στη συνέχεια επανένταξε στη φύση, είναι ο μοναδικός που έζησε για τόσες ημέρες χωρίς τη μητέρα του.

Εντωμεταξύ, μία αρκούδα έχασε τη ζωή της χθες όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Εγνατία Οδό λίγο πριν από τον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής. Στο σημείο έσπευσαν εκπρόσωποι του Αρκτούρου, της οργάνωσης «Καλλιστώ» και της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, ωστόσο το ζώο ήταν ήδη νεκρό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες

Κακοκαιρία: Στη Θεσσαλία προληπτικά ο Κικίλιας

MyCoast: Η νέα πλατφόρμα καταγγελιών για παραλίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα