ΑΘΗΝΑ
09:43
|
06.05.2024
Την ευθύνη για την απαγωγή του Αυστραλού χειρουργού και της συζύγου του το 2016 είχε αναλάβει η Ανσάρ Ντιν, οργάνωση προσκείμενη στην Αλ Κάιντα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεύθερος αφέθηκε μετά από επτά χρόνια ομηρίας στην Μπουρκίνα Φάσο ο 88χρονος σήμερα Αυστραλός γιατρός, Κένεθ Έλιοτ. «Ο Δρ. Έλιοτ είναι σώος και αβλαβής» και «επανενώθηκε με τη σύζυγό του Τζόσλιν και τα παιδιά τους», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Πένι Γουόνγκ. Διευκρίνισε ότι 88χρονος χειρουργός επέστρεψε στην Αυστραλία το βράδυ της Πέμπτης

Ο Δρ. Έλιοτ και η σύζυγός του Τζόσλιν απήχθησαν το 2016 στα σύνορα του Μαλί με την Μπουρκίνα Φάσο, όπου λειτουργούσαν τη δική τους κλινική για περισσότερα από 40 χρόνια.  Την ευθύνη για την απαγωγή του Αυστραλού χειρουργού και της συζύγου του είχε αναλάβει η Ανσάρ Ντιν, οργάνωση προσκείμενη στο δίκτυο της Αλ Κάιντα.

Η σύζυγος του Αυστραλού γιατρού αφέθηκε ελεύθερη τρεις εβδομάδες μετά την απαγωγή της εξαιτίας των αντιδράσεων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Ακόμα και ηγετικά στελέχη της ακραίας ισλαμικής οργάνωσης φέρονται να είχαν αντιρρήσεις με την απαγωγή της Τζόσλιν Έλιοτ υποστηρίζοντας ότι δεν θα έπρεπε μια γυναίκα να εμπλακεί στον ένοπλο αγώνα τους.

Με καταγωγή από το Περθ της Αυστραλίας ο Δρ. Έλιοτ και η σύζυγός του δημιούργησαν μια κλινική με 120 κλίνες στην πόλη Ντίτζμπο της Μπουρκίνα Φάσο. Αμέσως μετά την απαγωγή τους η τοπική κοινότητα ξεκίνησε μια εκστρατεία στο Facebook με αίτημα την απελευθέρωση του ζεύγους.

Τον Ιούλιο του 2018, η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ (ΑΚΙΜ) έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο εικονίζονταν έξι όμηροι, ανάμεσά τους και ο Αυστραλός γιατρός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

78 νεκροί και 105 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα