ΑΘΗΝΑ
04:54
|
17.05.2024
«Άνθρωποι με νεοαποικιοκρατική σκέψη, βλάκες στην πραγματικότητα, δεν καταλαβαίνουν ότι αυτή η διαφορετικότητα μας κάνει πιο δυνατούς».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εθνοτική και πολιτισμική ποικιλομορφία της Ρωσίας είναι μια «δύναμη που κατακτά τα πάντα», την οποία πολλοί άνθρωποι εκτός της χώρας αδυνατούν να κατανοήσουν, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες να σπαρθεί η διχόνοια μέσα στη Ρωσία ή να παρουσιαστεί η χώρα ως αποικιακή δύναμη είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.

Ο Πούτιν έκανε τα σχόλια αυτά κατά τη διάρκεια μιας σημερινής τηλεδιάσκεψης με την επιτροπή που συμβουλεύει τον πρόεδρο σχετικά με την υποστήριξη των εθνικών μειονοτήτων και τη διασφάλιση των δεσμών μεταξύ των πολλών εθνοτικών ομάδων που συγκροτούν τη χώρα.

Ορισμένοι δυτικοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι αποικιοκρατικής φύσης και υποκινείται από αλυτρωτισμό. Ο ίδιος ισχυρισμός έχει εφαρμοστεί στην εσωτερική κατάσταση της Ρωσίας, με προτάσεις ότι ορισμένα μέρη της χώρας όπως το Ταταρστάν, η Μπουριατία ή η Τσετσενική Δημοκρατία, που έχουν πλειοψηφικά πληθυσμούς από μη ρωσικές εθνότητες, είναι στην ουσία αποικίες της Μόσχας.

Τον περασμένο Ιούνιο, η Επιτροπή του Ελσίνκι, ένας οργανισμός που χρηματοδοτείται από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, διοργάνωσε μια τηλεδιάσκεψη που εισηγήθηκε την «αποαποικιοποίηση της Ρωσίας».

«Το έθνος μας χτίστηκε στην αξία της πολυεθνοτικής αρμονίας. Είναι το πιο σημαντικό θεμέλιο της εδραίωσής μας, το οποίο μόνο ισχυροποιείται μπροστά στις ξένες πιέσεις και απειλές», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένες χώρες, ο Πούτιν κατηγόρησε τους αντιπάλους της Ρωσίας ως «άνθρωπους με νεοαποικιοκρατική σκέψη, βλάκες στην πραγματικότητα, που δεν καταλαβαίνουν ότι αυτή η διαφορετικότητα μας κάνει πιο δυνατούς».

«Όταν μιλούν για εμάς, σκέφτονται τον εαυτό τους και φαντάζονται ότι είμαστε σαν αυτούς. Λένε ότι η Ρωσία πρέπει να χωριστεί σε δεκάδες μικρά κράτη. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος – να τους υποτάξουμε, να τους εκμεταλλευτούμε και να τους χρησιμοποιήσουμε για κέρδος», υποστήριξε ο Πούτιν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Εκτροπή κίνησης οχημάτων επί της Αχαρνών, λόγω φωτιάς

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

Αναζητείται η 14χρονη Ισλάμ αλ Τζουμά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα