ΑΘΗΝΑ
16:11
|
20.05.2024
Η οικογένεια της ηλικιωμένης γυναίκας θρηνεί ήδη καθώς απομένουν λιγοστές ελπίδες να επιβιώσει μετά από αυτό το χτύπημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ηλικιωμένη Αυστραλή γυναίκα με άνοια χαροπαλεύει στο νοσοκομείο μετά από χτύπημα με όπλο ηλεκτροπληξίας taser που δέχθηκε από αστυνομικό στον οίκο ευγηρίας Yallambee Lodge στην Κούμα.

Η 95χρονη Κλερ Νάουλαντ, προφανώς εν μέσω πανικού που της προκάλεσε η νοητική της κατάσταση, κρατούσε στα χέρια της ένα μαχαίρι όταν οι υπεύθυνοι του οίκου ευγηρίας κάλεσαν την αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ώστε να βοηθήσει την κατάσταση.

Η 95χρονη χτυπήθηκε δύο φορές στο στήθος και στην πλάτη κι όταν κατέρρευσε υπέστη κάταγμα στο κρανίο και σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία. Η οικογένειά της κυρίας Νάουλαντ θρηνεί ήδη καθώς απομένουν λιγοστές ελπίδες να επιβιώσει αναφέρουν πηγές.

Η αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας (NSW) δήλωσε ότι συμμερίζεται την οργή, αλλά τόσο οι αστυνομικοί όσο και το προσωπικό του οίκου φροντίδας προσπάθησαν να αποκλιμακώσουν την κατάσταση, προτού η υπέργηρη κριθεί ως απειλή.

Κοινοτικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου της NSW για τις Πολιτικές Ελευθερίες και τα Άτομα με Αναπηρία στην Αυστραλία (PwD), επέκριναν την αντίδραση της αστυνομίας.

«Είναι μια πολύ ευκίνητη, 95χρονη γυναίκα και χρειαζότανσυμπόνια και υπομονή, όχι όπλο Τέιζερ», δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας.

Ο αξιωματικός που εμπλέκεται δεν έχει τεθεί σε αναστολή, αλλά καταθέτει στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία περιλαμβάνει και το τμήμα ανθρωποκτονιών.

«Κανένας αξιωματικός, ούτε ένας από εμάς, δεν είναι υπεράνω του νόμου», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι η υπόθεση θα εξεταστεί και από την πλευρά της εγκληματικής ευθύνης.

Ο οίκος φροντίδας, ανακοίνωσε ότι το προσωπικό ακολούθησε τις διαδικασίες και έκανε ό,τι χρειαζόταν για την περίσταση. Πρόκειται για τον οίκο ευγηρίας Yallambee Lodge που λειτουργεί από το 1995. Η κυρία Νάουλαντ βρισκόταν εκεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το 2008 η γυναίκα είχε εμφανιστεί στην τοπική τηλεόραση για να γιορτάσει τα 80α γενέθλιά της κάνοντας sky-diving πάνω από την Καμπέρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πενθήμερο πένθος στο Ιράν μετά τον θάνατο Ραϊσί- Ορίστηκε μεταβατικός πρόεδρος 

Έρχεται η Καμπούλ Νο2 (ή η Σαϊγκόν Νο3);

Κίνα: Επίθεση σε δημοτικό σχολείο-Δύο νεκροί και 10 τραυματίες

Μενίδι: Στον ανακριτή ο 50χρονος γυναικοκτόνος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα