ΑΘΗΝΑ
22:23
|
03.05.2024
Ο Λι Χούι, ο ειδικός απεσταλμένος της Κίνας για τις ευρασιατικές υποθέσεις, ενδέχεται να επισκεφθεί τη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Λι Χούι, ο ειδικός απεσταλμένος της Κίνας για τις ευρασιατικές υποθέσεις, ενδέχεται να επισκεφθεί τη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε στο TASS το Σάββατο μια πηγή με γνώση του θέματος.

«Η επίσκεψη του Λι Χούι στη Μόσχα αναμένεται την επόμενη εβδομάδα», είπε.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουένμπιν ανακοίνωσε ότι ο κινέζος ειδικός απεσταλμένος θα επισκεφθεί τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ουκρανία και τη Γαλλία για να συμμετάσχει στις συνομιλίες για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.

Στις 16-17 Μαΐου, ο Λι Χούι επισκέφτηκε το Κίεβο. Δήλωσε ότι δεν υπάρχει πανάκεια για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία και η Κίνα θα βοηθήσει στην επίλυσή της με τον δικό της τρόπο. Ο Κινέζος απεσταλμένος είχε συνομιλίες με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον επικεφαλής του γραφείου του Αντρέι Γιέρμακ και τον υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα. Ο Λι Χούι έχει επίσης προγραμματιστεί να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες, το Παρίσι, το Βερολίνο και τη Μόσχα.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε ένα έγγραφο σχετικά με την πολιτική επίλυση της ουκρανικής κρίσης. Αποτελείται από 12 σημεία, μεταξύ των οποίων εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, σεβασμό των νόμιμων συμφερόντων ασφαλείας όλων των χωρών, διευθέτηση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία, ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, καθώς και αποφυγή μονομερών κυρώσεων χωρίς αντίστοιχη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα