ΑΘΗΝΑ
23:26
|
06.05.2024
Οι αποφάσεις της σύνοδο κορυφής της G7 στη Χιροσίμα επιδιώκουν τον στόχο του διπλού περιορισμού της Ρωσίας και της Κίνας, δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αποφάσεις που εγκρίθηκαν στη σύνοδο κορυφής της G7 στη Χιροσίμα επιδιώκουν τον στόχο του διπλού περιορισμού της Ρωσίας και της Κίνας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην 31η Συνέλευση του Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής το Σάββατο, μεταδίδει το TASS.

«Θα μπορούσατε να ρίξετε μια ματιά σε αυτές τις αποφάσεις που συζητούνται και εγκρίνονται στη σύνοδο κορυφής της G7 στη Χιροσίμα και οι οποίες στοχεύουν στον διπλό περιορισμό της Ρωσίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας;» είπε.

Ο Λαβρόφ επεσήμανε ότι ο δυτικός δρόμος «έχει καταδικαστεί» με τη μορφή που αναπτύχθηκε στη ρωσική εξωτερική πολιτική μέχρι πρόσφατα, καθώς η Ρωσία μπήκε στον δρόμο «της πιο δραματικής αντιπαράθεσης με το επιθετικό μπλοκ που περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βορειοατλαντική Συμμαχία».

«Ο στόχος ανακοινώθηκε δυνατά και ειλικρινά, και είναι να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, και χωρίς να σταματήσουν σε αυτό, να την εξαλείψουν αργότερα ως γεωπολιτικό αντίπαλο, ας πούμε, μαζί με οποιαδήποτε άλλη χώρα διεκδικεί μια ανεξάρτητη θέση στον κόσμο – θα κατασταλθούν ως αντίπαλοι», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης επεσήμανε επίσης ότι η κοινότητα των εμπειρογνωμόνων των δυτικών χωρών συζητά ανοιχτά την εντολή να επεξεργαστούν σενάρια που στοχεύουν στη διάλυση της Ρωσίας και «δεν κρύβουν ότι η ύπαρξη της Ρωσίας ως ανεξάρτητου κέντρου είναι ασυμβίβαστη με τον στόχο της Δύσης για παγκόσμια κυριαρχία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Χαβιέρ Μιλέι: Το ζήτημα των Φόκλαντς θα κρατήσει για δεκαετίες. Καμιά σύγκρουση με Βρετανία

Υεμένη: συνελήφθησαν κατάσκοποι αμερικανοϊσραηλινής μονάδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα