ΑΘΗΝΑ
23:03
|
26.04.2024
Το διεθνές αεροδρόμιο Benito Juarez της Πόλης του Μεξικού έκλεισε τις δραστηριότητές του λόγω τέφρας από το ηφαίστειο Popocatepetl.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το διεθνές αεροδρόμιο Benito Juarez της Πόλης του Μεξικού ανέφερε νωρίς το Σάββατο ότι σταμάτησε τις δραστηριότητές του λόγω τέφρας από το ηφαίστειο Popocatepetl, το οποίο είναι ενεργό εδώ και μέρες, σύμφωνα με το Reuters.

«Λόγω της παρουσίας ηφαιστειακής τέφρας, το αεροδρόμιο έκλεισε τη λειτουργία του στις 4:25 π.μ. Θα σας κρατάμε ενήμερους», ανέφερε το αεροδρόμιο στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Για την ασφάλεια των λειτουργιών, το κλείσιμο του αεροδρομίου θα παραταθεί για περίπου δύο ακόμη ώρες», έγραψε ο λογαριασμός στο Twitter στις 7 π.μ. τοπική ώρα (1300 GMT).

Το προσωπικό του αεροδρομίου και των αεροπορικών εταιρειών ελέγχει και καθαρίζει διαδρόμους και τροχοδρόμους, πρόσθεσε.

Μέχρι τις 1515 GMT όλες οι πτήσεις είχαν ακόμα ανασταλεί.

Το Popocatepetl («Ο λόφος που καπνίζει» στη γλώσσα Nahuatl) βρίσκεται περίπου 72 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πόλης του Μεξικού.

Από τότε που ξεκίνησε ένα νέο εκρηκτικό στάδιο το 1994, το ηφαίστειο είναι ένα από τα πιο πολυπαρατηρημένα στον κόσμο, παρακολουθούμενο στενά από επιστήμονες, κάμερες και αισθητήρες.

Παρουσιάζει επίσης κίνδυνο για τα εκατομμύρια που ζουν στη γύρω περιοχή στο ανατολικό άκρο της Πόλης του Μεξικού, όπου ζουν 22 εκατομμύρια άνθρωποι. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αρκετές πόλεις έκλεισαν τα σχολεία λόγω ηφαιστειακής τέφρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα