ΑΘΗΝΑ
07:25
|
27.04.2024
Τρεις άνδρες πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο στη νότια γαλλική πόλη της Μασσαλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις άνδρες πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο στη νότια γαλλική πόλη της Μασσαλίας, όπου σημειώθηκε πρόσφατη αύξηση της σχετιζόμενης με ναρκωτικά βίας, αναφέρει το BBC.

Πέντε άτομα επέβαιναν στο όχημα και μόλις είχαν φύγει από ένα νυχτερινό κέντρο, όταν πυροβολήθηκαν με καλάσνικοφ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Δύο από αυτούς που στοχοποιήθηκαν διέφυγαν από το σημείο, όπως και οι άγνωστοι δράστες.

Η αστυνομία συνέδεσε το περιστατικό με το εμπόριο ναρκωτικών. Ανεβάζει σε 21 τον αριθμό των δολοφονιών που σχετίζονται με ναρκωτικά στη Μασσαλία μέχρι στιγμής φέτος, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Το τελευταίο επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε σε μια κατοικημένη περιοχή της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Γαλλίας. Το αυτοκίνητο που μετέφερε τους πέντε άνδρες -όλοι γύρω στα 20- πυροβολήθηκε λίγο μετά την αναχώρησή τους από το νυχτερινό κέντρο γύρω στις 05:00.

Οι ερευνητές είπαν στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ότι οι πέντε ήταν γνωστοί στην αστυνομία και ζούσαν σε μια πολυκατοικία όπου το έγκλημα σε σχέση με ναρκωτικά είναι άφθονο.

Είπαν ότι ένα αυτοκίνητο που βρέθηκε φλεγόμενο κοντά στο σημείο δείχνει επίσης τη βία που σχετίζεται με τα ναρκωτικά, καθώς οι εγκληματίες συχνά καίνε τα οχήματά τους για να καταστρέψουν στοιχεία.

Η περιφερειακή νομάρχης Φρεντερίκ Καμιλερί είπε στους δημοσιογράφους στο σημείο ότι «όλη η αστυνομική δύναμη έχει κινητοποιηθεί για να βρει τους δράστες αυτών των απεχθών εγκλημάτων και να εξαρθρώσει τα δίκτυα των διακινητών πίσω από αυτή τη βία».

Πρόσθεσε ότι το Σαββατοκύριακο, αστυνομικοί κατέσχεσαν όπλα, συμπεριλαμβανομένων τριών τουφεκιών Καλάσνικοφ, και συνέλαβαν πέντε άτομα με κατηγορίες για κατοχή πυροβόλων όπλων που συνδέονται με το εμπόριο ναρκωτικών.

Τον περασμένο μήνα, η κα Καμιλερί και ο τοπικός εισαγγελέας Νομινίκ Λορέν δήλωσαν ότι οι πόλεμοι επικράτησης για τα προσοδοφόρα σημεία διακίνησης ναρκωτικών της Μασσαλίας μετατρέπονταν σε «βεντέτα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα