ΑΘΗΝΑ
12:07
|
09.05.2024
Νεφώσεις με βροχής ή καιταιγίδες αναμένονται την Κυριακή ατην Αττική, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας με σημαντικότερα φαινόμενα στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, πτώση της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά, άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο και αύξηση των συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα αναμένεται την Κυριακή 21 Μαΐου 2023, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή από την αρχή της ημέρας βροχές θα εκδηλώνονται κατά τόπους, κυρίως σε περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νότιας χώρας, συνοδεία μεμονωμένων καταιγίδων. Βαθμιαία οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ από τις μεσημεριανές ώρες θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, τα νησιά του Ιονίου και νησιώτικά τμήματα του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Αύξηση θα παρουσιάσουν οι συγκεντρώσεις σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 24-25, στην Ήπειρο από 14 έως 26 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 24-26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 26 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 16 έως 24-25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοδυτικά πελάγη 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 τοπικά 6 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους κυρίως μετά το μεσημέρι, ενώ είναι πιθανό να επηρεαστεί πρόσκαιρα και η πόλη της Αθήνας Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και κυρίως μετά το μεσημέρι καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Βραζιλία: 100 νεκροί από πλημμύρες-Αυξήθηκαν οι αγνοούμενοι

Οι βροχές ξαναγεμίζουν τις δεξαμενές του Ιράκ μετά από τέσσερα χρόνια ξηρασίας

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και καταιγίδες

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα