ΑΘΗΝΑ
12:31
|
20.04.2024
Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ποδοπάτημα σε γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ελ Σαλβαδόρ το Σάββατο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματίστηκαν σε ποδοπάτημα σε γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ελ Σαλβαδόρ το Σάββατο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας της Κεντρικής Αμερικής, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η Alianza FC και η Club Deportivo FAS έπαιζαν τον δεύτερο αγώνα των προημιτελικών των πλέι οφ στο στάδιο Cuscatlan στο Σαν Σαλβαδόρ, την πρωτεύουσα της χώρας, όταν ο αγώνας διακόπηκε μετά από ποδοπάτημα στο γενικό τμήμα.

Ο χώρος είναι ένα από τα μεγαλύτερα στάδια της Κεντρικής Αμερικής και έχει επίσημη χωρητικότητα άνω των 44.000 φιλάθλων.

«Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Σαλβαδόρ λυπάται βαθιά για τα γεγονότα που συνέβησαν στο στάδιο Cuscatlan», έγραψε η οργάνωση στο Twitter.

«Εκφράζει επίσης την αλληλεγγύη στους συγγενείς των πληγέντων και των νεκρών σε αυτό το περιστατικό».

Η ομοσπονδία πρόσθεσε ότι θα ζητήσει άμεσα αναφορά για το περιστατικό, ενώ παράλληλα θα αναστείλει το τουρνουά μετά τα γεγονότα του Σαββάτου, καλώντας σε συνάντηση με την Επιτροπή Ασφαλείας Αθλητικών Χώρων την Κυριακή.

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε δήλωσε ότι η Εθνική Πολιτική Αστυνομία και το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα θα διεξαγάγουν «ενδελεχή έρευνα» για τα γεγονότα στο γήπεδο.

«Όλοι θα ερευνηθούν: ομάδες, μάνατζερ, γήπεδο, ταμεία, πρωτάθλημα, ομοσπονδία κ.λπ. Όποιοι και αν είναι οι ένοχοι, δεν θα μείνουν ατιμώρητοι», έγραψε ο Μπουκέλε στο Twitter.

Το περιστατικό έρχεται μετά από ένα θανατηφόρο ποδοπάτημα πέρυσι που σκότωσε 135 θεατές σε ένα στάδιο στην Ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας τον Οκτώβριο. Πολλοί συντρίφτηκαν καθώς τράπηκαν σε φυγή για εξόδους αφού η αστυνομία έριξε δακρυγόνα στο πλήθος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

100… παρά δύο ο ΠΑΟΚ

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα