ΑΘΗΝΑ
14:59
|
18.05.2024
Πορτογάλοι αστυνομικοί ξεκινούν νέες έρευνες κοντά σε φράγμα που απέχει περίπου 50 χιλιομέτρων από το σημείο όπου χάθηκαν τα ίχνη του κοριτσιού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη διενέργεια νέων ερευνών κοντά στο φράγμα Αράντε της Πορτογαλίας 16 χρόνια μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν επιβεβαίωσαν σήμερα οι πορτογαλικές αστυνομικές αρχές αναφερόμενες στο τετράχρονο κοριτσάκι που χάθηκε ενώ έκανε διακοπές με τους γονείς της το 2007.

Έπειτα από σύσταση των γερμανικών αρχών, οι Πορτογάλοι αστυνομικοί ανακοίνωσαν πως ξεκινούν νέες έρευνες κοντά σε φράγμα που απέχει περίπου 50 χιλιομέτρων από το σημείο όπου χάθηκαν τα ίχνη του κοριτσιού.

Στην ίδια περιοχή είχαν γίνει ξανά έρευνες το 2008 με τη συμμετοχή δυτών, οι οποίοι είχαν εντοπίσει μόνο λείψανα ζώων.

Πέρσι, το υπουργείο Εσωτερικών της Πορτογαλίας είχε ανακοινώσει πως είχε ασκήσει δίωξη σε βάρος του Γερμανού καταδικασμένου παιδεραστή, Κρίστιαν Μπρίκνερ, που για πολλά χρόνια στο παρελθόν κατοικούσε στη νότια Πορτογαλία, κοντά στην κοινότητα Σίλβες. Ο Μπρίκνερ εκτίει σήμερα ποινή κάθειρξης για το βιασμό 72χρονης Αμερικανίδας το 2005 στην Πορτογαλία.

Η τετράχρονη Μαντλίν είχε εξαφανιστεί στις 3 Μαΐου 2007 από το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στην Πράια ντα Λουζ, ένα θέρετρο του Αλγκάρβε, ενώ οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους σε παρακείμενο εστιατόριο.

Η πορτογαλική αστυνομία έβαλε στο αρχείο την υπόθεση το 2008, έπειτα από 14 μήνες ερευνών και αφού προηγουμένως οι δικαστικές αρχές άσκησαν δίωξη στους γονείς του παιδιού, οι οποίοι αργότερα απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενταση τα ξημερώματα στα Εξάρχεια

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Επικεφαλής IRNA news: Τα ανεξάρτητα ΜΜΕ να γίνουν η φωνή της Γάζας

Blockout2024: «Χτυπήστε τους εκεί που πονάνε»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα