ΑΘΗΝΑ
10:55
|
07.05.2024
Ο νόμος έχει σχεδιαστεί για να δώσει στους καταναλωτές καλύτερη κατανόηση της περιεκτικότητας σε αλκοόλ και των κινδύνων για την υγεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προειδοποιητική ετικέτα για τους κινδύνους που ελλοχεύει για την υγεία η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών δρομολογεί η Ιρλανδία μέσα στην επόμενη τριετία προκειμένου να προσαρμοστούν αναλόγως οι εταιρίες που έχουν αναλάβει την παραγωγή και την εμφιάλωση αλκοόλ.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του κανονισμού που υπέγραψε σήμερα ο Ιρλανδός υπουργός Υγείας Στίβεν Ντόνελι, οι ετικέτες στα ποτά με αλκοόλ θα ενημερώνουν τους καταναλωτές για την περιεκτικότητα των ποτών σε θερμίδες και αλκοόλ.

«Αυτός ο νόμος έχει σχεδιαστεί για να δώσει σε όλους μας ως καταναλωτές καλύτερη κατανόηση της περιεκτικότητας σε αλκοόλ και των κινδύνων για την υγεία που συνδέονται με την κατανάλωση αλκοόλ» δήλωσε ο Ντόνελι. «Χαιρετίζω το γεγονός ότι είμαστε η πρώτη χώρα στον κόσμο που κάνει αυτό το βήμα» είπε.

Η κίνηση της Ιρλανδίας προκαλεί αντιδράσεις σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα στις χώρες με μεγάλη παραγωγή κρασιών όπως οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου Γαλλία, Ιταλία, κ.α.

Πριν περίπου τέσσερις μήνες, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, είχε αποδοκιμάσει το μέτρο χαρακτηρίζοντάς το «παράλογο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Αυστραλία: Ο θετός γιος του Σίρσκι συμμετέχει σε μοτοπορεία για την Ημέρα της Νίκης

Λάρισα: 41χρονος μαχαίρωσε τον αδερφό του και τον φίλο του

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα