ΑΘΗΝΑ
19:28
|
06.05.2024
«Ο Ζελένσκι είναι ενήλικος. Ξέρει τι κάνει», σχολίασε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε σήμερα ότι είχε προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον Ουκρανό Πρόεδρο στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 την Ιαπωνία, ωστόσο η συνάντηση ακυρώθηκε επειδή ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καθυστέρησε.

«Είχα μια συνάντηση, μια διμερή [με τον Ζελένσκι] σε αυτό το δωμάτιο στις 3:15 μ.μ. Περιμέναμε και λάβαμε την πληροφορία ότι άργησε», δήλωσε σήμερα ο Βραζιλιάνος πρόεδρος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος «δεν εμφανίστηκε… σαφώς θα είχε ραντεβού και δεν μπορούσε να έρθει», είπε ο Λούλα προσθέτοντας: «Δεν απογοητεύτηκα. Στενοχωρήθηκα, γιατί θα ήθελα να τον συναντήσω και να συζητήσουμε το θέμα», αλλά «ο Ζελένσκι είναι ενήλικος. Ξέρει τι κάνει».

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος ήταν εκνευρισμένος με την κατάσταση και είπε επίσης ότι ο Ουκρανός ομόλογός του δεν ενδιαφέρεται να διαπραγματευτεί ειρήνη με τη Ρωσία. Την Κυριακή ο Λούλα δήλωσε πως τόσο η Ουκρανία, όσο και η Ρωσία, εκτιμούν λανθασμένα ότι από αυτόν τον πόλεμο μπορεί να υπάρξει νικητής στο πεδίο. «Για πόσο θα κρατήσει αυτό;», αναρωτήθηκε.

Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά συναντήθηκαν στην Ιαπωνία όπου είχαν επίσης διμερείς συναντήσεις με τον Ζελένσκι και έδωσαν έμφαση στη στήριξή τους προς την Ουκρανία.

Η αντίδραση του Ζελένσκι

«Γνώρισα σχεδόν όλους, όλους τους ηγέτες. Όλοι έχουν τα δικά τους προγράμματα, γι’ αυτό δεν μπορέσαμε να συναντηθούμε με τον πρόεδρο της Βραζιλίας», είπε στους δημοσιογράφους την Κυριακή ο Ζελένσκι.

Απαντώντας σε μια ερώτηση των μέσων ενημέρωσης που αναζητούσε απαντήσεις εάν ο Ουκρανός πρόεδρος είναι απογοητευμένος που δεν έγινε η συνάντηση, ο Ζελένσκι έδωσε μια κυκλική απάντηση. Αντί να μιλήσει για τα δικά του αισθήματα για τη συνάντηση, ο Ζελένσκι χαμογέλασε λέγοντας: «Νομίζω ότι τον απογοήτευσε», προκαλώντας γέλια από τους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες στη συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, έχει σχολιαστεί το ότι ο Λούλα αγνόησε τον Ζελένσκι και δεν έσπευσε να τον χαιρετίσει όταν εμφανίστηκε στην αίθουσα της συνεδρίασης των ηγετών της G7.

https://twitter.com/Inforojita/status/1660358156076163075
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Η Ουκρανία ρισκάρει να χάσει πόλη-κλειδί πριν το καλοκαίρι

Χαβιέρ Μιλέι: Το ζήτημα των Φόκλαντς θα κρατήσει για δεκαετίες. Καμιά σύγκρουση με Βρετανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα