ΑΘΗΝΑ
23:28
|
26.04.2024
Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τη Μόσχα, που δήλωσε ότι έχουν ήδη κινητοποιηθεί μονάδες για τη συντριβή της υποστηριζόμενης από άρματα μάχης ομάδας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ουκρανική ομάδα σαμποτέρ εισέβαλε στη συνοριακή περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, με τον στρατό και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου της Μόσχας να προσπαθούν να αποκρούσουν την επίθεση, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Τα νέα για την επιδρομή γνωστοποιήθηκαν αρχικά από τον Βιάτσεσλαβ Γκλαντκοφov, κυβερνήτη της περιοχής, ο οποίος έγραψε στο κανάλι του Telegram ότι μια ουκρανική μονάδα καταδρομών είχε περάσει στην περιοχή Γκραϊβορόν δυτικά του Μπέλγκοροντ. Δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια για το πόσα άτομα συμμετείχαν στην επιδρομή.

Πρόσθεσε ότι ο ρωσικός στρατός, η Εθνική Φρουρά, οι συνοριοφύλακες και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) «λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να καταστρέψουν τον εχθρό».

Βίντεο δείχνουν τη μικρή στρατιωτική ομάδα να υποστηρίζεται από άρματα μάχης.

Για στρατιωτική ομάδα Ρώσων υπηκόων μιλά το Κίεβο

«Ναι, σήμερα το Ρωσικό Εθελοντικό Σώμα και η Λεγεώνα της Ελευθερίας της Ρωσίας, που αποτελούνται από πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ξεκίνησαν μια επιχείρηση για την απελευθέρωση εδαφών της περιοχής του Μπέλγκοροντ από το λεγόμενο καθεστώς Πούτιν και την απώθηση του εχθρού προκειμένου να δημιουργηθεί μια συγκεκριμένη ζώνη ασφαλείας για την προστασία του ουκρανικού άμαχου πληθυσμού», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας, Αντρίι Γιουσόφ.

Τον Μάρτιο το «Σώμα Ρώσων Εθελοντών» είχε ανακοινώσει ότι οι μαχητές του πραγματοποίησαν μια επιδρομή στην περιοχή του Μπριάνσκ, εξαιτίας της οποίας σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι. Η Μόσχα είχε χαρακτηρίσει το περιστατικό τρομοκρατική ενέργεια.

Στην πόλη του Μπέλγκοροντ φαίνεται να υπάρχει σχετική αναταραχή με βίντεο στα ΜΚΔ να δείχνουν πολλά αυτοκίνητα να φεύγουν από την πόλη. Ωστόσο, ο Πεσκόφ κατέστησε σαφές ότι υπάρχουν αρκετές δυνάμεις στην περιοχή για να συντριβεί άμεσα η ομάδα των σαμποτέρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα