ΑΘΗΝΑ
07:20
|
22.05.2024
Οι τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας εν μέσω αποκλεισμού του προσφυγικού καταυλισμού Μπαλάτα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στη 01:00 τοπική ώρα τη Δευτέρα, αφότου οι ισραηλινές δυνάμεις απέκλεισαν τις εισόδους του στρατοπέδου με μπουλντόζες, εμποδίζοντας ασθενοφόρα και δημοσιογράφους να μπουν μέσα, αναφέρουν πληροφορίες.

Η επιδρομή ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εδώ και χρόνια.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας αναγνώρισε τους τρεις άνδρες που σκοτώθηκαν ως Muhammad Abu Zaytoun, 32 ετών, Fathi Abu Rizk, 30 και Abdullah Abu Hamdan, 24.

Δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση των θανάτων από τον ισραηλινό στρατό.

Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από εισβολές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από την αρχή του έτους και νωρίτερα αυτόν τον μήνα πραγματοποίησε επιδρομή στη Μπαλάτα, όπου σκότωσε δύο Παλαιστίνιους.

Σε εκείνη την περίπτωση, το κίνημα Φατάχ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς είπε ότι οι δύο άνδρες που σκοτώθηκαν ήταν μέλη της ένοπλης πτέρυγας του, των Ταξιαρχιών Μαρτύρων Αλ Άκσα.

Η επιδρομή της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε μετά από επίθεση με αυτοκίνητο κοντά στη Ναμπλούς την Κυριακή, κατά την οποία τραυματίστηκε ένας Ισραηλινός στρατιώτης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Τη Ρώμη και τη Φλωρεντία θα επισκεφθεί η Σακελλαροπούλου

Αναζητώντας Σωτήρα

Ο καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις

Καταδίκη 2 νεαρών Σουηδών στη Ρόδο για προσβολή εθνικών συμβόλων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα