ΑΘΗΝΑ
16:59
|
30.04.2024
Το θέμα της κράτησης του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες, από τον Νίκο Δένδια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να αποφανθεί το Ειδικό Δικαστήριο Τιράνων, σχετικά με την αποφυλάκιση του νεοεκλεγέντα δημάρχου Χειμμάρας Φρέντι Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση, την ίδια ώρα που ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπως ανακοίνωσε, θα θέσει το θέμα της κράτησης τους στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες.

«Σήμερα θα συζητήσουμε με τους συναδέλφους στο Συμβούλιο το θέμα των Δυτικών Βαλκανίων. Θα έχω έτσι την ευκαιρία να θέσω ξεκάθαρα το θέμα της κράτησης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, του κυρίου Μπελέρη. Από εκεί και πέρα, έχω την πρόθεση να συναντηθώ αμέσως μετά με την Αλβανίδα ομόλογό μου. Νομίζω ότι θα είναι μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνομιλία», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στην συνεδρίαση.

Εντωμεταξύ, και με το θέμα ανάληψης του δημοτικού θώκου της Χειμμάρας από τον Φρέντι Μπελέρη να παραμένει ανοιχτό, αλβανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι σε περίπτωση που σήμερα κριθεί προφυλακιστέος, θα πρέπει να διεξαχθούν εκ νέου εκλογές στη Χειμάρρα με διαφορετικό, αυτή τη φορά, υποψήφιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φον ντερ Λάιεν: «Δεν αποκλείεται» να απαγορευτεί το TikTok και στην Ε.Ε.

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Κλήση της Κεραμέως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Ράφα με ή χωρίς συμφωνία εκεχειρίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα