ΑΘΗΝΑ
04:59
|
01.05.2024
Ζητώ τη βοήθεια του Θεού να μείνουμε πιστοί στην κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία μέχρι τέλους και να διαφυλάξουμε την αγνότητα είπε ο Μητροπολίτης Λόνγκιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Μητροπολίτης Λόνγκιν της μη σχισματικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Μητρόπολη Τσερνίβτσι και Μπουκόβινα και ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αναλήψεως Bancheny στοχοποιείται πλέον και επίσημα ως ύποπτος για «εχθρός του κράτους» στην Ουκρανία καθώς κατηγορείται για «υποκίνηση θρησκευτικής εχθρότητας».

Στις 19 Μαΐου ο Μητροπολίτης Μπάντσεν Λόνγκι έλαβε κλήτευση για ανάκριση από τοπικό αστυνομικό τμήμα στο οποίο προσήλθε, χτες, 22 Μαΐου, παρουσία πλήθους εκατοντάδων πιστών.

Η κλήτευση για ανάκριση δεν έκαμψε το ακμαίο ηθικό του Μητροπολίτη Λόνγκιν, διαβεβαιώνοντας σε γραπτή δήλωσή του που επικαλείται το orthochristian-com ότι παραμένει πιστός στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και στον Μακαριότατο Μητροπολίτη Ονούφριο παρά τις αντιξοότητες.

«Ζητώ τη βοήθεια του Θεού να μείνουμε πιστοί στην κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία μέχρι τέλους και να διαφυλάξουμε την αγνότητα της Ορθόδοξης πίστης μας», σχολίασε ο Σεβασμιώτατος.

Την Δευτέρα, εκατοντάδες κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί συμμετείχαν σε συγκέντρωση έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου είχε προσέλθει για να απαντήσει σε ερωτήσεις του ανακριτή βάσει της συνήθους κατηγορίας περί «υποκίνησης θρησκευτικής εχθρότητας».

«Θα υποφέρουμε, θα αντέξουμε, αλλά δεν θα πουλήσουμε ούτε την Εκκλησία ούτε το κράτος. Μένουμε πάντα με τον κόσμο» είπε αργότερα ενώ οι πιστοί διάβαζαν προσευχές μπροστά σε ένστολους αστυνομικούς κατά την ανάκριση του Μητροπολίτη.

«Εάν είσαι ορθόδοξος επίσκοπος, τότε, φυσικά, είσαι εγκληματίας. Αν είσαι επίσκοπος που υιοθέτησε 400 ορφανά, είναι δύσκολο να φανταστείς χειρότερο έγκλημα», σημείωσε αργότερα σαρκαστικά και η Μητρόπολη Chernivtsi και Bukovina. Ο Μητροπολίτης Λόνγκιν από την πλευρά του ευχαρίστησε το πλήθος για την συμπαράσταση κατά την αποχώρησή του από το αστυνομικό τμήμα.

Η Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι ο ιεράρχης είναι επισήμως «ύποπτος» επειδή σε ομιλίες του χαρακτήρισε τη σχισματική «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» ως «εκκλησία του Αντίχριστου» και «σατανική».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα