ΑΘΗΝΑ
03:16
|
09.05.2024
Είχε ξοδέψει τα κεφάλαια της εταιρείας για να νοικιάσει έπαυλη έξι υπνοδωματίων και να πληρώσει για ιδιωτικές πτήσεις και πάρτι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοχος από βρετανικό δικαστήριο για απάτη 50 εκατομμυρίων στερλινών κρίθηκε σήμερα ο 41χρονος Κύπριος επιχειρηματίας Αντώνης Κωνσταντίνου, ο οποίος διαχειριζόταν την Capital World Markets (CWM) και χρησιμοποίησε μετρητά επενδυτών για να χρηματοδοτήσει τον πολυτελή τρόπο ζωής του.

Ο 41χρονος Κύπριος που είχε δηλώσει αθώος για όλες τις κατηγορίες, καταδικάστηκε ερήμην του, καθώς δεν έκανε καν τον κόπο να εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Οι Βρετανοί εισαγγελείς ανέφεραν στο δικαστήριο ότι η εταιρεία προσέλκυε επενδυτές λόγω των πολυτελών γραφείων της εταιρείας στο Λονδίνου και των συμφωνιών για χορηγίες αθλητικών αγώνων.

Η απάτη που έστησε αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2015 όταν η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία της CWM, ανακαλύπτοντας ότι ο Κύπριος είχε ξοδέψει τα χρήματα της εταιρείας για να νοικιάσει μια έπαυλη έξι υπνοδωματίων και να πληρώσει για ιδιωτικές πτήσεις και πολυτελή πάρτι, συμπεριλαμβανομένων 2,5 εκατομμυρίων λιρών για τον γάμο του στη Σαντορίνη.

Ο Κωνσταντίνου συνελήφθη πρόσφατα στη Βουλγαρία με πλαστά έγγραφα ταυτότητας, αλλά αφέθηκε ελεύθερος και παραμένει ελεύθερος.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ποινή για την ερήμην του καταδίκη θα απαγγελθεί στις 9 Ιουνίου.

Ο καταδικασθείς είναι γιος Βρετανοκύπριου μεγιστάνα της μόδας, ο οποίος είχε βρεθεί δολοφονημένος το 1985.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα