ΑΘΗΝΑ
08:48
|
19.04.2024
Μεγάλο μέρος της ηγεσίας του κόμματος του πρώην πρωθυπουργού έχει συλληφθεί με αφορμή τις πρόσφατες μεγάλες διαδηλώσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναστολή με εγγύηση για σειρά υποθέσεων έλαβε σήμερα από δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ίμραν Χαν.

Σημερινά δημοσιεύματα των ΜΜΕ ανέφεραν ότι στον αρχηγό του κόμματος Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) δόθηκε αναστολή με εγγύηση μέχρι τις 8 Ιουνίου για οκτώ υποθέσεις που σχετίζονται με βίαια γεγονότα στο δικαστικό συγκρότημα τον περασμένο Μάρτιο.

Η σύζυγος του Χαν, Μπούσρα Μπίμπι, έλαβε επίσης προστατευτική εγγύηση μέχρι τις 31 Μαΐου για μια υπόθεση διαφθοράς.

Ο Χαν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει κατηγορίες για σχεδόν 150 νομικές υποθέσεις από τότε που απομακρύνθηκε από την εξουσία τον Απρίλιο του περασμένου έτους, αργότερα σήμερα θα παρουσιαστεί ενώπιον και άλλου δικαστηρίου στην πόλη Ραβαλπίντι.

Το ζευγάρι κατηγορείται ότι δέχτηκε μια δωρεά γης για να χτίσει ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο με αντάλλαγμα την παροχή διευκολύνσεων σε μεγιστάνα του real-estate. Ο Χαν αρνείται την κατηγορία, λέγοντας ότι ο ίδιος και η σύζυγός του δεν συμμετείχαν σε καμία παράνομη πράξη.

Οι εξελίξεις έρχονται, καθώς οι αρχές έχουν εξαπολύσει μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση καταστολής των υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, ενώ έχει συλλάβει και πολύ μεγάλο μέρος της ηγεσίας του κόμματος του Χαν, PTI.

«Πηγαίνω στο Ισλαμαμπάντ για εγγύηση την Τρίτη και υπάρχει 80% πιθανότητα να με συλλάβουν. Δεν υπάρχει κράτος δικαίου», δήλωνε την Κυριακή ο Χαν για τη σημερινή του εμφάνιση στο δικαστήριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα