ΑΘΗΝΑ
03:23
|
22.05.2024
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επιστρέψει άμεσα την εντολή, όπως έπραξε νωρίτερα και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετέβη λίγο μετά τις 18.30 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να του αναθέσει την τρίτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επιστρέψει άμεσα την εντολή, όπως έπραξε νωρίτερα και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρέθηκε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Τσίπρας δεν παρέλαβε την εντολή καθώς, όπως είπε, «δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης».

Την πρώτη διερευνητική εντολή είχε παραλάβει τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επικοινώνησε το απόγευμα της ίδιας ημέρας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ενημέρωσε ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για σχηματισμό κυβέρνησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

ΛΔ Κονγκό: Αμερικανοί μεταξύ των υπόπτων για απόπειρα πραξικοπήματος

Βόρεια Μακεδονία: Η πρόεδρος αφαίρεσε την ονομασία της χώρας από την επίσημη ιστοσελίδα

Διακήρυξη χωρών και εταιριών στη Σεούλ για την ασφάλεια Τεχνητής Νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα