ΑΘΗΝΑ
23:14
|
25.04.2024
Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία, ότι κρέμασαν ομοίωμα του παίκτη της Ρεάλ από μια γέφυρα στη Μαδρίτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία της Ισπανίας συνέλαβε τέσσερα άτομα, τα οποία είναι ύποπτα ότι κρέμασαν ένα ομοίωμα του παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ, από μια γέφυρα στη Μαδρίτη. Το ομοίωμα ήταν κρεμασμένο από το λαιμό του και από κάτω ένα που έγραφε: «Η Μαδρίτη μισεί τη Ρεάλ».

Ο διεθνής Βραζιλιάνος, αντιμετωπίστηκε με ρατσισμό από αντίπαλους οπαδούς κατά τη διάρκεια ενός αγώνα της La Liga το Σαββατοκύριακο, με τη λέσχη του να υποβάλλει καταγγελία για έγκλημα μίσους. Ο αγώνας της Ρεάλ στη Βαλένθια την Κυριακή διακόπηκε στο δεύτερο ημίχρονο καθώς ένας εξοργισμένος Βινίσιους ανέφερε στους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας στον διαιτητή.

Ο Βινίσιους Τζούνιορ σε προπόνηση στη Μαδρίτη

Μετά τον αγώνα, στον οποίο ο 22χρονος αποβλήθηκε αργότερα για βίαιη συμπεριφορά, είπε: «Η La Liga ανήκει σε ρατσιστές».

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, απάντησε στο Twitter λέγοντας, ότι ο Βινίσιους δεν βρέθηκε δύο φορές σε συνάντηση για να συζητήσει τι «μπορεί να κάνει σε περιπτώσεις ρατσισμού», προσθέτοντας: «Πριν επικρίνετε και συκοφαντείτε τη La Liga, πρέπει να ενημερωθείτε σωστά».

Ωστόσο, ο επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες είπε, ότι το ισπανικό ποδόσφαιρο είχε «ένα σοβαρό πρόβλημα που επίσης λερώνει μια ολόκληρη ομάδα, μια ολόκληρη βάση φιλάθλων, έναν ολόκληρο σύλλογο, μια ολόκληρη χώρα».

Οι Ισπανοί εισαγγελείς θα αποφασίσουν τώρα εάν θα συνεχίσουν ποινική έρευνα. Ο Βινίσιους έχει γίνει στόχος ρατσιστικής κακοποίησης πολλές φορές αυτή τη σεζόν και η κυβέρνηση της Βραζιλίας είπε, ότι το περιστατικό ήταν «ακόμα ένα απαράδεκτο επεισόδιο». Ζήτησε επείγουσες συναντήσεις με τους Ισπανούς υπουργούς, τους εισαγγελείς και την ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα