ΑΘΗΝΑ
17:24
|
26.06.2024
Η 95χρονη γυναίκα που χτυπήθηκε από αστυνομικό με taser επειδή κρατούσε ένα μαχαίρι, έπασχε από άνοια, ζύγιζε 43 κιλά και περπατούσε με «πι».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε σήμερα η 95χρονη γυναίκα που χτυπήθηκε με όπλο taser από την αστυνομία μέσα σε οίκο ευγηρίας στην Αυστραλία την Τετάρτη, προκαλώντας ευρεία κατακραυγή.

Η Κλερ Νάουλαντ τραυματίστηκε σοβαρά, όταν η αστυνομία ανταποκρίθηκε σε κλήση ενός οίκου ευγηρίας στη Νότια Νέα Ουαλία να επέμβει, καθώς η γυναίκα περιφερόταν στο γηροκομείο κρατώντας ένα μαχαίρι που πήρε από την κουζίνα.

Ο αστυνομικός που χρησιμοποίησε το χτύπημα ηλεκτρικού ρεύματος ενάντι στην 95χρονη, ένας 33χρονος με 12 χρόνια υπηρεσίας στο σώμα, θα δικαστεί στις αρχές Ιουλίου με κατηγορίες πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης.

Προς το παρόν, παραμένει σε αναστολή υπηρεσίας με αποδοχές.

«Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν καλώντας την Κλερ να ρίξει το μαχαίρι. Για οποιονδήποτε λόγο, η Κλερ δεν το έκανε», σύμφωνα με αξιωματούχο.

«Είχε ένα μαχαίρι στο χέρι της και είναι δίκαιο να πούμε ότι ήταν οπλισμένη με αυτό το μαχαίρι», συνέχισε ο Πίτερ Κότερ στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου. «Είναι δίκαιο να πούμε ότι [περπατούσε] αργά. Είχε ένα “πι” για να περπατά. Αλλά είχε ένα μαχαίρι».

Η 95χρονη γυναίκα έπασχε από άνοια, είχε ύψος 1,57μ και ζύγιζε 43 κιλά.

Η αστυνομία της Νότιας Νέας Ουαλίας εξέφρασε τα συλληπητήριά της «σε όσους είχαν την τύχη να γνωρίσουν, να αγαπήσουν και να τους αγαπήσει η κυρία Νόουλαντ».

Η γυναίκα πιστεύεται ότι υπέστη κάταγμα στο κρανίο και σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία αφού έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι μετά την ηλεκτροπληξία που της προκάλεσε το όπλο του αστυνομικού.

Έχουν υπάρξει εκκλήσεις για μια πολιτειακή κοινοβουλευτική έρευνα και για τη δημοσιοποίηση των πλάνων της κάμερας της αστυνομίας από το συμβάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα