ΑΘΗΝΑ
04:14
|
05.10.2023
Ο Ντένις Καπούστιν ή Νικίτιν, άλλοτε μέλος του τάγματος Αζόφ, είναι ιδρυτής μιας επωνυμίας ρούχων με ναζιστικά σύμβολα, ονόματι «White Rex».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διοικητής της παραστρατιωτικής οργάνωσης που οργάνωσε μια επιχείρηση αυτήν την εβδομάδα σε μια περιοχή στα σύνορα με την Ουκρανία είπε σήμερα ότι η ομάδα του σύντομα θα εξαπολύσει και νέες επιθέσεις εντός του ρωσικού εδάφους.

Ο Ντενίς Καπούστιν, που αυτοχαρακτηρίστηκε διοικητής του Σώματος Ρώσων Εθελοντών (RVC) μίλησε σε δημοσιογράφους, από το ουκρανικό έδαφος, μία ημέρα αφότου η Μόσχα ανακοίνωσε ότι απέκρουσε την επιδρομή στην περιοχή του Μπέλγκοροντ.

«Νομίζω ότι θα μας ξαναδείτε σε εκείνη την πλευρά» είπε ο Καπούστιν, ο οποίος συστήθηκε με το «διακριτικό» του, ως «White Rex». «Δεν μπορώ να αποκαλύψω τις επόμενες κινήσεις, δεν μπορώ ούτε καν να αποκαλύψω τις διαταγές. Τα (…) σύνορα είναι αρκετά μεγάλα σε μήκος. Και πάλι όμως θα υπάρξει ένα σημείο όπου τα πράγματα θα γίνουν καυτά», είπε.

Ο Καπούστιν ρωτήθηκε επανειλημμένα για τις αναφορές των δυτικών μέσων ενημέρωσης ότι η ομάδα του χρησιμοποίησε αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό που προοριζόταν για την άμυνα της Ουκρανίας απέναντι στη ρωσική εισβολή. Απέφυγε όμως να δώσει μια ευθεία απάντηση. «Ξέρω ακριβώς από πού πήρα τα όπλα μου. Δυστυχώς, όχι από τους Δυτικούς εταίρους», είπε. Άφησε εξάλλου να εννοηθεί ότι δυτικός στρατιωτικός εξοπλισμός έπεσε στα χέρια των Ρώσων, στη μάχη για την κατάληψη της Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, αλλά και ότι μπορεί να αγοράσει κανείς τέτοια όπλα στη μαύρη αγορά. «Νομίζω ότι εξήγησα πως η δυτική στρατιωτική βοήθεια δυστυχώς πηγαινοέρχεται. Στην Μπαχμούτ, για παράδειγμα, ξέρω ότι πολλά τεθωρακισμένα οχήματα, αμερικανικά τεθωρακισμένα, κατελήφθησαν από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο Καπούστιν είπε ότι η Ουκρανία στήριξε την ομάδα του παρέχοντάς της μόνο πληροφορίες, καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα. «Και, φυσικά, ο ουκρανικός στρατός ανέλαβε τους τραυματίες μας. Όμως οτιδήποτε παραπάνω από αυτό θα καθιστούσε δύσκολα τα πράγματα. Κάθε απόφαση που παίρνουμε (…) πέραν των συνόρων μας είναι δική μας απόφαση. Προφανώς μπορούμε να ζητάμε από τους (Ουκρανούς) συντρόφους και φίλους τη βοήθειά τους για τον σχεδιασμό», πρόσθεσε.

«Τα μελλοντικά σχέδιά μας είναι να μπούμε σε νέα εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας… Κάντε λίγη υπομονή, περιμένετε μια-δυο ημέρες», κατέληξε.

Το RVC λέει ότι αποτελείται από Ρώσους που πολεμούν στην Ουκρανία κατά του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν. Η οργάνωση Anti-Defamation League που εδρεύει στις ΗΠΑ περιγράφει τον Καπούστιν ως «Ρώσο νεοναζιστή που έζησε για πολλά χρόνια στη Γερμανία».

Ο Καπούστιν είπε ότι η οργάνωσή του είναι δεξιών τάσεων αλλά όταν ρωτήθηκε αν τον απασχολεί που η Ρωσία τον χαρακτηρίζει ναζιστή απάντησε ότι «δεν τον νοιάζουν οι προσβολές του εχθρού».

f2HEadersrex.jpg

Ο ρωσικής καταγωγής Ντένις Καπούστιν, στα νιάτα του χούλιγκαν, μέλος του τάγματος Αζόφ και άλλες φορές παρουσιαζόμενος ως Ντένις Νικίτιν, είναι ιδρυτής μιας επωνυμίας ρούχων με ναζιστικά σύμβολα, ονόματι «White Rex».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Μόσχα από βδομάδα ο πρωθυπουργός του Ιράκ

Θα αλλάξουν όλες οι διοικήσεις των νοσοκομείων, λέει ο υπουργός Υγείας

Πρόταση ευρωβουλής για δωρεάν μεταφορά χειραποσκευών στα αεροπλάνα

Ιστορικά αναγκαίος ένας πολυπολικός κόσμος, λέει ο Πούτιν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα